• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Η χρήση κινητήρων
4 στους 5 για Yamaha, μόλις στον 2ο η Honda
Νέα 19/06/2013 - 16:06

Η σεζόν μπορεί μόλις πρόσφατα να έκλεισε το πρώτο της τρίτο, έχοντας στη συνέχεια να παρακολουθήσουμε δώδεκα αγώνες συνολικά, ωστόσο η Yamaha έχει κάνει χρήση ήδη των τεσσάρων από τους πέντε διαθέσιμους για φέτος κινητήρες, την ώρα που η μεγάλος της αντίπαλος, Honda, έχει στη διάθεσή της ακόμα τρεις...

 

Το γεγονός ότι "μένουν" από μοτέρ δεν φαίνεται να προβληματίζει τους υπεύθυνους των μπλε, την ώρα που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής κάνει την αντεπίθεσή του και μάχεται για να ανακτήσει το προβάδισμα στο βαθμολογικό πίνακα. "Έτσι είναι...", παραδέχτηκε ο Massimo Meregalli, ο Γενικός Διευθυντής της Yamaha Factory Racing, όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει τη χρήση των τεσσάρων από τα πέντε διαθέσιμα μοτέρ.

 

"Είχαμε από ένα πρόβλημα για κάθε αναβάτη μας κι έτσι, για λόγους ασφαλείας, οι μηχανικοί μας αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουμε το τέταρτο μοτέρ και να κρατήσουμε το δεύτερο για ρεζέρβα. Πρώτοι απ' όλους αυτοί πρέπει να κατανοήσουν τι συνέβη και στη συνέχεια εμείς να λύσουμε το πρόβλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα". Το δίδυμο των Rossi και Lorenzo θα αλλάζουν ανάμεσα στο πρώτο, τρίτο και τέταρτο μοτέρ, προτού η Yamaha αποφασίσει να κάνει χρήση του πέμπτου για πρώτη φορά. Ερωτηθείς ο Meregalli για το αν υπάρχει πρόβλεψη για το πότε θα γίνει αυτό, αποκρίθηκε: "Δεν γνωρίζουμε ακόμη, όμως - όπως και να έχει - η αντοχή είναι πολύ καλή και οι μηχανικοί μας είναι βέβαιοι ότι θα ολοκληρώσουμε το Πρωτάθλημα με τους πέντε κινητήρες, αρκεί να μην γίνει κάποιο ατύχημα, όπως για παράδειγμα πέρυσι στο Assen".

 

Επόμενο άρθρο »

Έκπληκτος ο Ajo με τον Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Bradl για τη νέα Honda του 2014

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα