• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Portimao: Δραματικός 2ος αγώνας!
Ο Laverty τη νίκη, συμφορά για Sykes-Melandri!
Νέα 09/06/2013 - 22:01

Ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK ήταν δραματικός, προτού καν οι αναβάτες πάρουν θέση στη γραμμή εκκίνησης! Ο poleman, Tom Sykes είχε μια πτώση - που κανείς δεν είδε - βγαίνοντας για τον πρώτο του γύρο από τα pits, με τους μηχανικούς του να πέφτουν αμέσως στη δουλειά για να διορθώσουν τις ζημιές στο μπροστινό μέρος και στο τιμόνι. Παρά όμως τις ηρωικές τους προσπάθειες, ο αναβάτης της Kawasaki αναγκάστηκε να ξεκινήσει από την pitlane! Σαν να μην έφτανε αυτό, άλλες δυο φορές ο Sykes αναγκάστηκε να γυρίσει στα pits με προβλήματα, επιστρέφοντας στον αγώνα όντας εφτά γύρους πίσω από τους μπροστά! Παρά ταύτα, ο ταχύτατος Βρετανός κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ πίστας με 1:42.475, χωρίς αυτό όμως να είναι ικανό να ισορροπήσει την απογοήτευσή του.

 

Χωρίς τον Sykes, ο Eugene Laverty ξεκίνησε από την pole position και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έχασε το προβάδισμα, κατακτώντας την τέταρτη φετινή του νίκη με άνετη διαφορά από τον δεύτερο. Μόνο στους πρώτους 11 γύρους κατάφερε να πιέσει τον αναβάτη της Aprilia ο Jonathan Rea, ωστόσο στη συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα (ενδεχομένως τα γνωστά στα ηλεκτρονικά της Honda του) και αυτό ακριβώς έδωσε την ευκαιρία στον Sylvain Guintoli να τον προλάβει στον 18ο γύρο και να τερματίσει αυτός στη δεύτερη θέση, πίσω από τον ομόσταυλό του. Ο Rea ολοκλήρωσε τις θέσεις του βάθρου, μετά την εγκατάλειψη του πρώτου αγώνα.

 

Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον θριαμβευτή το μεσημέρι, Marco Melandri, ο οποίος από την πρώτη θέση στον πρώτο αγώνα, έπεσε στην 12η στον δεύτερο! Ο Ιταλός δυσκολεύτηκε πάρα πολύ πάνω στην BMW του, πέφτοντας σταδιακά από την τρίτη θέση μέχρι και την 12η, με τη δεξιά πλευρά του πίσω ελαστικού του να έχει καταστραφεί σχεδόν ολοκληρωτικά μετά από μόλις πέντε γύρους!

 

Ο Loris Baz πήρε την τέταρτη θέση, με τον Chaz Davies να ακολουθεί, μπροστά από τον αναβάτη της Ducati, Carlos Checa, ο οποίος σημείωσε το καλύτερό του αποτέλεσμα τη φετινή σεζόν, όντας όμως πάνω από 18 δευτερόλεπτα πίσω από την κορυφή. Η πρώτη Suzuki ήταν αυτή του Jules Cluzel, στην έβδομη θέση, με τον Badovini να ακολουθεί και τους Giugliano και Fabrizio να κλείνουν τη δεκάδα, αφού προηγουμένως προσπέρασαν πολύ εύκολα τον Melandri.

 

Δείτε τα αποτελέσματα του δεύτερου αγώνα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Τέταρτη φετινή νίκη για Laverty!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Portimao: 7 χιλιοστά έκριναν τον νικητή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα