• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Portimao: 7 χιλιοστά έκριναν τον νικητή!
Μεγάλη μάχη Melandri-Guintoli με νικητή τον πρώτο!
Νέα 09/06/2013 - 17:12

Ο πρώτος αγώνας στην πορτογαλική πίστα του Portimao έληξε με νικητή τον Marco Melandri, ο οποίος κατέκτησε τη δεύτερη φετινή του νίκη, σ' έναν αγώνα θρίλερ στους τελευταίους του γύρους, με τον Sylvain Guintoli να περνά δεύτερος με διαφορά εφτά χιλιοστών του δευτερολέπτου τη γραμμή τερματισμού!

 

Μετά τη χτεσινή Superpole, όλα έδειχναν ότι οι Sykes, Laverty και Rea θα είχαν τον πρώτο λόγο, ωστόσο ο αναβάτης της Kawasaki παρά το δυναμικό του ξεκίνημα, άρχιζε να πέφτει εμφανώς στους τελευταίους γύρους για να τερματίσει τρίτος, με διαφορά πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα του πρώτου. Από την άλλη ο Laverty στάθηκε άτυχος κι εκεί που είχε καταφέρει να προσπεράσει τον Sykes και να πάρει τα ηνία του αγώνα - στον 6ο γύρο - κάποιο πρόβλημα με τον κινητήρα του τον έθεσε εκτός μετά από πέντε γύρους. Παρόμοια "τύχη" είχε και ο Rea, ο οποίος αποσύρθηκε λόγω τεχνικών προβλημάτων αρκετά νωρίς.

 

Το πρώτο μισό ήταν περισσότερο αγώνας τακτικής, με διάφορους αναβάτες να παίρνουν προβάδισμα, αλλά ειδικά μετά την αποχώρηση του Laverty, οι Melandri και Sykes άρχιζαν να ξεχωρίζουν, με τον Guintoli να τους ακολουθεί, αλλά να μην δείχνει ικανός να τους προλάβει. Ωστόσο ο Γάλλος μας διέψευσε και με μερικούς γρήγορους γύρους στη συνέχεια, κατάφερε να προλάβει τους δυο μπροστά!

 

Η πρώτη κίνηση ήρθε από τον Sykes, ο οποίος κέρδισε στα φρένα τον Melandri - στην πρώτη στροφή του 17ου γύρου - αναγκάζοντας τον Ιταλό να βρεθεί εκτός πίστας για λίγο. Το συμβάν εκμεταλλεύτηκε ο Guintoli, ο οποίος πέρασε στη δεύτερη θέση και άρχισε να κυνηγά τον πρώτο. Ο 19ος γύρος ήταν καταπληκτικός, με τον Guintoli να περνά μπροστά και τον Sykes - του οποίου η απόδοση άρχιζε να πέφτει - να παραχωρεί τη δεύτερη θέση στον Melandri. Σ' εκείνο το σημείο η Aprilia και η BMW απομακρύνθηκαν, αφήνοντας αρκετά πίσω την Kawasaki. Το συναρπαστικό φινάλε ήταν αντάξιο ενός αγώνα SBK, με τους Melandri και Guintoli να αλλάζουν μεταξύ τους την πρώτη θέση. Στο τέλος ο Ιταλός εκμεταλλεύτηκε το slipstream, με τον Guintoli να παλεύει να μείνει μπροστά ωστόσο στην τρίτη στροφή ανοίχτηκε και ο Melandri πέρασε πρώτος. Οι ρόλοι άλλαξαν και ο Γάλλος αυτή τη φορά προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το slipstream, αλλά εν τέλει η BMW και ο Melandri πέρασαν πρώτοι τη γραμμή τερματισμού.

 

Δυνατό αγώνα έκανε και ο Leon Camier, ο οποίος ξεκινώντας από την 13η θέση κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι την τέταρτη στη γραμμή τερματισμού! Ο Loris Baz πήρε την πέμπτη θέση, με τον Chaz Davies να κάνει ένα μοναχικό αγώνα στην 6η θέση. Ο Fabrizio ήταν 7ος, μπροστά από τον Jules Cluzel κι έναν απογοητευτικό Carlos Checa. Τη δεκάδα έκλεισε ο μαχητικότατος Federico Sandi.

 

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Portimao: Δραματικός 2ος αγώνας!

« Προηγούμενο άρθρο

Κανονικά ο Smith στη Βαρκελώνη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα