• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Mugello: Η ώρα της Yamaha;
Το συναρπαστικό φετινό Πρωτάθλημα, συνεχίζεται στην Ιταλία!
Νέα 28/05/2013 - 12:32

Με τέσσερεις αγώνες να έχουν διεξαχθεί τη φετινή χρονιά, ο Dani Pedrosa είναι αυτός που προηγείται στο βαθμολογικό πίνακα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP, έχοντας έξι βαθμούς διαφορά από τον rookie ομόσταυλό του, Marc Marquez. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo είναι 17 βαθμούς πίσω από τον συμπατριώτη του, ενώ πέρυσι στο ίδιο χρονικό σημείο ο Ισπανός της Yamaha είχε ένα προβάδισμα οκτώ βαθμών!

 

Κάθε χρονιά έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες και τα πράγματα αλλάζουν κάθε νέα σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. Για παράδειγμα είναι αναμφισβήτητο ότι στους πρώτους τέσσερεις αγώνες, η Honda είναι αυτή που εντυπωσιάζει έχοντας κάνει ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα. Το 2012 αντίθετα, ο Lorenzo είχε κερδίσει τους δυο από τους τέσσερεις πρώτους αγώνες, με τις άλλες δυο νίκες να πηγαίνουν στον αποσυρθέντα Casey Stoner. Την ίδια στιγμή, το καλύτερο που είχε να επιδείξει ο Dani Pedrosa ήταν μια δεύτερη θέση, δυο τρίτες και μια τέταρτη. Φέτος όμως, ο Ισπανός άσος του HRC ξεκίνησε με μια τέταρτη θέση στο Κατάρ, ακολούθησε μια δεύτερη στο Τέξας και δυο συνεχόμενες νίκες σε Jerez και Le Mans!

 

Από την άλλη, ασταμάτητος είναι και ο Marc Marquez. Ο νεαρός αναβάτης του HRC δεν έχει χάσει βάθρο από την αρχή της σεζόν, κάνοντας το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο πρωτοεμφανιζόμενου οδηγού στη μεγάλη κατηγορία! H ιταλική πίστα θα αποτελέσει ακόμα μια πρόκληση για τον τρομερό 20χρονο αναβάτη, ο οποίος διατηρείται σε τροχιά Τίτλου, πιέζοντας στο βαθμολογικό πίνακα τον ομόσταυλό του Dani Pedrosa. Όπως και να έχει, το ιταλικό GP ίσως αποτελέσει τη δυναμική επιστροφή της Yamaha στο προσκήνιο. Βάσει της παρουσίας του μέχρι στιγμής, ο Lorenzo είναι η πιο γρήγορη Yamaha και κοντράρει το δίδυμο της Honda. Υψίστης σημασίας - για ευνόητους λόγους - έχει το GP του Mugello για τον Valentino Rossi, ο οποίος θέλει να ανεβάσει το ρυθμό του ώστε να μείνει κοντά στον ομόσταυλό του, αλλά και να επιτεθεί στο δίδυμο της Honda. Και τι καλύτερο μέρος για να το κάνει αυτό, από το Mugello; Πάντως, ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής δεν έχει κερδίσει - δεν έχει καν ανέβει στο βάθρο - από το 2008 στο Mugello, με το ατύχημα που είχε πριν τρία χρόνια εκεί να μην τον βοηθάει.

 

Κι ενώ το σούπερ δίδυμο της Yamaha έχει τα παραπάνω κατά νου, κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει τον ηρωικό Cal Crutchlow, ο οποίος με κάταγμα στο πόδι του κι αίμα στους πνεύμονές του κατάφερε να επιτύχει το καλύτερό του αποτέλεσμα στη μεγάλη κατηγορία, τη δεύτερη θέση στο Le Mans. Τέλος, η ανοδική πορεία των κόκκινων του Borgo Panigale αναμένεται να δώσει ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον σ' ένα ήδη συναρπαστικό Πρωτάθλημα, με τον Dovizioso να κοντράρεται για την πρώτη θέση με τον Pedrosa στο Le Mans, ενώ ο Hayden έχασε έδαφος επειδή αναγκάστηκε να φρενάρει μετά την πτώση του Rossi λίγα μέτρα μπροστά του.

 

Επόμενος γύρος λοιπόν, το Mugello κι εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις ώρες των μεταδόσεων, αλλά και τα σημεία σε όλη την Ελλάδα που έχουν προσφορές για τους αναγνώστες της σελίδας μας!

 

Επόμενο άρθρο »

Donington: Φωτογραφικό 1

« Προηγούμενο άρθρο

Checa: Χρειάζομαι χρόνο να αναρρώσω

Χορηγοί