• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Marquez: Δεν σκέφτομαι τον Τίτλο!
Προσγειωμένος όσον αφορά στις πιθανότητές του για Πρωτάθλημα
Νέα 23/04/2013 - 11:37

Ο εντυπωσιακός μικρός του HRC, Marc Marquez κέρδισε - στην μόλις δεύτερή του απόπειρα - τον πρώτο του αγώνα στη μεγάλη κατηγορία Πρωταθλήματος κι έγινε ο νεαρότερος νικητής του θεσμού, ωστόσο ο ίδιος παραμένει προσγειωμένος και θεωρεί ότι τα δύσκολα έρχονται, με την επιστροφή των αγώνων στο Ευρωπαϊκό έδαφος. Η νίκη του το περασμένο Σ/Κ στην Αμερική, χαρίζει στον rookie την πρώτη θέση στη βαθμολογία, ενώ να θυμίσουμε ότι μόνο ο Kenny Roberts - μέχρι στιγμής - έχει καταφέρει να κερδίσει Πρωτάθλημα στην παρθενική του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία!

 

"Από τη πρώτη στιγμή που ανέβηκα στο MotoGP τα πάντα μου πήγαν δεξιά και με την πρώτη νίκη, η ψυχολογία σου αλλάζει. Ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε το ότι είναι η πρώτη μου χρονιά και από εδώ και πέρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν", τόνισε ο Marquez. "Μερικές από τις επόμενες πίστες είναι ευνοϊκές για τις Yamaha, ενώ οι υπόλοιποι έχουν εμπειρία σ' αυτές με τις μοτοσυκλέτες και ένα βασικό set-up. Για μένα θα είναι καινούργια όλα. Έτσι, κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Δεν σκεφτόμαστε το Πρωτάθλημα, διότι οι άλλοι είναι πολύ δυνατοί! Όπως είδαμε άλλωστε, ο Jorge δυσκολευόταν στις κατατακτήριες αλλά στον αγώνα ήταν πολύ κοντά!"

 

Ανάμεσα στον Marquez και στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Jorge Lorenzo, είχαμε τον Dani Pedrosa. Όπως και στο Κατάρ, έτσι και στην Αμερική ο rookie μελέτησε προσεκτικά τον αντίπαλό του για πάνω από το μισό αγώνα, προτού κάνει την επίθεσή του, αυτή τη φορά για τη νίκη! "Στο Κατάρ έμαθα περισσότερα", σχολίασε ο 20χρονος αναβάτης. "Σήμερα είδα και το οδηγικό του στυλ και ήταν πολύ γρήγορος στις εξόδους των σφιχτών στροφών. Αυτή τη φορά όμως το πίσω ελαστικό ήταν διαφορετικό και ο καθένας μας είχε πλεονέκτημα σε διαφορετικά κομμάτια της πίστας". Ενώ πέρυσι του πήρε τέσσερεις αγώνες για να πάρει την πρώτη του νίκη στη Moto2, φέτος χρειάστηκε μόλις δύο. Αυτό σημαίνει ότι το MotoGP είναι ευκολότερο; "Όχι, όχι, όχι", έσπευσε να διαβεβαιώσει. "Στην Moto2 ξεκινάς με το 100% των δυνάμεών σου και ολοκληρώνεις το ίδιο. Τώρα είναι διαφορετικά. Αν ξεκινήσεις δυνατά θα κουραστείς και ειδικά σ' αυτή την πίστα που έχει πολλές αλλαγές κατεύθυνσης. Επίσης υπάρχουν και πολλά άλλα να κοιτάς, όπως τη χαρτογράφηση του κινητήρα, το traction control κ.α. Έχει πραγματικά ενδιαφέρον!"

 

Επόμενο άρθρο »

O Rossi στο Nascar

« Προηγούμενο άρθρο

Austin: Φωτογραφικό 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα