• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3, Austin: Θρίαμβος του Rins!
Τρεις Ισπανοί στο βάθρο, απόλυτη κυρίαρχος η ΚΤΜ
Νέα 21/04/2013 - 21:55

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς ξεκίνησε χωρίς απρόοπτα για τους αναβάτες της Moto3, με τους Rins και Salom να χτίζουν μια διαφορά από τους υπόλοιπους και τον Maverick Vinales να ακολουθεί από κοντά. Οι τρεις αναβάτες - που είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και στο Κατάρ - ήταν ξεκάθαρο ότι θα μοιράζονταν τις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου, με τον Jonas Folger να ηγείται του δεύτερου γκρουπ αρκετά πιο πίσω.

 

Έξι γύρους πριν από το τέλος του αγώνα, είχαμε ένα τρομακτικό highside από τον Jasper Iwema, ο οποίος έπεσε με δύναμη στην άσφαλτο και έμεινε για μερικά λεπτά αναίσθητος. H κόκκινη σημαία κυμάτισε αμέσως και ο αναβάτης μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας. Στη συνέχεια διακομίστηκε σε κοντινό νοσοκομείο, με τις πρώτες πληροφορίες να λένε ότι έχει κινητικότητα και επαφή με το περιβάλλον. Στο νοσοκομείο θα υποβληθεί σε αξονική. Στα του αγώνα, για ορισμένα λεπτά υπήρχε μια αναστάτωση κι ένα μπέρδεμα, με τους μηχανικούς του Rins να βιάζονται να πανηγυρίζουν τη νίκη του αναβάτη τους! Η Επιτροπή Αγώνων ωστόσο, αποφάνθηκε ότι τα 2/3 του αγώνα δεν είχαν συμπληρωθεί και όρισε ότι ο αγώνας θα κρινόταν μετά από πέντε γύρους.

 

Οι αναβάτες πήραν θέση στη γραμμή εκκίνησης για δεύτερη φορά, με τον Θανάση Σίσση να βρίσκεται 17ος και ο αγώνας ξεκίνησε εκ νέου! Οι τρεις μπροστά και πάλι ξεχώρισαν, χτίζοντας γρήγορα μια διαφορά! Οι μάχες στους πέντε αυτούς γύρους έκοβαν πράγματι την ανάσα, καθώς οι αναβάτες πάλευαν για την καλύτερη δυνατή θέση. Rins και Salom άλλαζαν θέσεις, με τον Maverick Vinales να χάνει τη γραμμή του λίγο πριν το τέλος και να μένει λίγο πιο πίσω. Το τέλος ήταν συγκλονιστικό, με τον Vinales να αποδεικνύει γιατί θεωρείται ένα από τα φαβορί της κατηγορίας! Ο τελευταίος οδήγησε εξαιρετικά τη μοτοσυκλέτα του και κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα λάθος του Salom, ο οποίος ανοίχτηκε στη γρήγορη 19η στροφή, κάνοντας την κίνησή του για να πάρει την πρώτη θέση. "Έπρεπε να το κάνω...", θα δήλωνε λίγο μετά, εμφανώς απογοητευμένος μιας και μετά την επανέναρξη έχασε το πλεονέκτημα που είχε χτίσει προηγουμένως.

 

Τα φώτα δικαίως στρέφονται στον Alex Rins, ο οποίος και κέρδισε τον πρώτο του αγώνα φέτος, κάτι που αν συνεχίσει τις ίδιες εμφανίσεις, αναμένεται να επαναλάβει κι άλλες φορές στο φετινό Πρωτάθλημα! Οι τρεις Ισπανοί μπροστά δείχνουν κυρίαρχοι στην κατηγορία, κάτι που αντικατοπτρίζεται και από τη βαθμολογία, όπου Rins και Salom ισοβαθμούν με 41 βαθμούς και ακολουθεί ο Maverick Vinales με 40! Η επανέναρξη ευνόησε και τον Θανάση Σίσση, ο οποίος μετά από λάθος είχε πέσει στην 17η θέση στον πρώτο αγώνα. Στους πέντε γύρους που θα έκριναν την τελική κατάταξη, ο Ελληνο-Αυστραλός ξεκίνησε και πάλι δυνατά και σκαρφάλωσε μερικές θέσεις. Στη συνέχεια έπεσε 11ος και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις κρατώντας εν τέλει τη δωδέκατη θέση. Μετά το τέλος του αγώνα, έγινε γνωστό ότι ο νεαρός αγωνίστηκε με παυσίπονα μετά την πτώση που είχε στις χτεσινές κατατακτήριες. Ο Θανάσης είναι 8ος στη βαθμολογία, έχοντας συγκεντρώσει 12 βαθμούς μετά τους δυο πρώτους αγώνες.

 

Ο Jonas Folger ολοκλήρωσε στην 4η θέση. Ο Γερμανός προσπάθησε να μείνει κοντά στους τρεις Ισπανούς αλλά δεν τα κατάφερε και συμβιβάστηκε στο τέλος με τους 13 βαθμούς. Ευνοημένος από τη διακοπή και ο Miguel Oliveira, ο οποίος έφερε τη μοτοσυκλέτα του στην 5η θέση. Η ταχύτερη Honda ήταν αυτή του φίλου του Σίσση, Jack Miller, ο οποίος τερμάτισε στην έκτη θέση, μπροστά από τον Khairuddin. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Masbou, Binder και Jakub Kornfeil.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογία, στα συνοδευτικά μας αρχεία!

 

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2, Austin: Νικητής ο Terol

« Προηγούμενο άρθρο

Austin Ζέσταμα: Αλλάζουν τα δεδομένα;

Χορηγοί