• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Κατάρ: Κατατακτήριες
Ισπανική υπόθεση, 10ος ο Σίσσης!
Νέα 06/04/2013 - 19:04

Ο δυνατός άνεμος ήταν το χαρακτηριστικό της σημερινής ημέρας, με τους αναβάτες της Moto3 να ολοκληρώνουν πριν λίγο τις κατατακτήριες δοκιμές που καθόρισαν το αυριανό grid του πρώτου αγώνα της σεζόν.

 

Οι μάχες ήταν ωραίες, ειδικά προς το τέλος, με τους αναβάτες να πιέζουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα και τους χρόνους να πέφτουν σταδιακά. Οι σημερινές κατατακτήριες ήταν ισπανική υπόθεση, με τον Salom να επικρατεί στο τέλος, γράφοντας το πολύ καλό 2:07.229 αφήνοντας πίσω του για 0.108δ τον εξαιρετικό Vinales, ο οποίος δείχνει να ξεπερνά τον τραυματισμό του. Την πρώτη σειρά θα κλείσε ένας ακόμα Ισπανός, ο Alex Rins, με χρόνο στα 2:07.596!

 

Ο Jonas Folger θα ξεκινήσει από τη δεύτερη σειρά, αφού δεν κατάφερε να βρει απάντηση στους χρόνους των τριών πρώτων. Ο Γερμανός ήταν και ο τελευταίος που κατάφερε να πέσει κάτω από το όριο του 2:08. Αυτοί οι τέσσερεις ήταν που ξεχώρισαν, με τον 5ο Oliveira να μένει πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Γερμανό και στο 1.1δ πίσω από τον Salom. Ο Γάλλος Techer έκανε την ευχάριστη έκπληξη, καθώς με τον 13ο του γύρο κατάφερε να πλασαριστεί στην εξαιρετική 6η θέση! Πρώτος στην τρίτη σειρά ο Τσέχος Kornfeil, με δυο Ισπανούς να τον ακολουθούν πιο πίσω, οι Vazquez και Alex Marquez.

 

Ο Θανάσης ξεκίνησε μ' ένα γύρο στα 2:11.700, αρκετά πιο κάτω από τον καλύτερό του χρόνο στην πίστα του Κατάρ, κάτι που τον ανάγκασε σύντομα να μπει στα pits για να αναζητήσει διαφορετικές ρυθμίσεις στη μοτοσυκλέτα του. Με 19 λεπτά να απομένουν, ο Σίσσης κατάφερε να βρει το ρυθμό του και να μειώσει 1,3δ το χρόνο του (!) καταφέρνοντας να σκαρφαλώσει στην 5η θέση, καθώς οι περισσότεροι αναβάτες είχαν επιστρέψει στα γκαράζ τους. Ο νεαρός αναβάτης της KTM συνέχιζε να πιέζει και με 15 λεπτά να απομένουν έριξε κι άλλο το χρόνο του (2:09.186) μένοντας λίγο πάνω από ένα δευτερόλεπτο πίσω από τον πρωτοπόρο. Οι μάχες συνεχίζονταν και ο Σίσσης ήταν πραγματικά εκπληκτικός πάνω στην ΚΤΜ του! Ένα λεπτό πριν το τέλος έπεσε κάτω από το 2:09, σκαρφάλωσε στην 7η θέση χάρη στον 12ο γύρο του: 2:08.567! Το τέλος των κατατακτηρίων βρήκε τον Θανάση στην 10η θέση, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα ξεκινήσει πρώτος στην τέταρτη σειρά, γεμίζοντάς μας ελπίδες ότι μπορεί να πανηγυρίσουμε κάτι καλό από τον Ελληνο-Αυστραλό αναβάτη! Η διαφορά του από τον Salom ήταν στο 1.3δ, ενώ έχασε την τρίτη σειρά από τον Alex Marquez για μόλις 0.011δ!

 

Χαρακτηριστικό της έντασης και της αγωνίας των πρώτων κατατακτηρίων δοκιμών στο Κατάρ, ήταν το γεγονός ότι οι περισσότεροι αναβάτες έκαναν τους καλύτερούς τους χρόνους κυριολεκτικά στον τελευταίο τους γύρο! Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Κατάρ Moto2: Κατατακτήριες

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar: οι λεπτομέρειες της επίσημης φωτογραφίας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα