• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το νέο σύστημα κατατακτηρίων
Μια κατατοπιστική ματιά στον τρόπο λειτουργίας
Νέα 05/04/2013 - 17:16

Το νέο σύστημα κατατακτηρίων δοκιμών θα εφαρμοστεί από φέτος και στο εξής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP και εδώ – για μια ακόμη φορά – θα προσπαθήσουμε να το απλοποιήσουμε για να γίνει αντιληπτό από τους φιλάθλους των αγώνων ταχύτητας μοτοσυκλέτας.

 

Οι κατατακτήριες δοκιμές θα είναι δυο πλέον, ΚΑΤ1 και ΚΑΤ2, με την pole position να αποφασίζεται ανάμεσα στους δώδεκα ταχύτερους αναβάτες. Η διαδικασία για να βγουν αυτοί οι δώδεκα έχει ως εξής: Από τις τρεις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, ξεχωρίζουν οι οδηγοί με τους δέκα καλύτερους χρόνους, οι οποίοι και προκρίνονται απευθείας στις ΚΑΤ2. Όλοι οι υπόλοιποι αναβάτες θα διαγωνιστούν στις ΚΑΤ1, με τους δυο καλύτερους εξ αυτών να προστίθενται στους προηγούμενους δέκα. Έτσι στις ΚΑΤ2 θα έχουμε 12 στο σύνολο αναβάτες, οι οποίοι και θα γεμίσουν τις αντίστοιχες θέσεις στο grid. Από την 13η θέση και κάτω, θα βρεθούν οι αναβάτες των KAT1 (πλην των δυο πρώτων) ανάλογα με τη θέση τους.

 

Το νέο σύστημα αναμένεται να δώσει νέα πνοή ενδιαφέροντος στο άθλημα, όπως άλλωστε απέδειξε ήδη η πρώτη ημέρα στο Κατάρ! Παράλληλα εξυπηρετεί και την ασφάλεια των συμμετεχόντων, καθώς διαχωρίζει τους γρήγορους από τους αργούς αναβάτες, χωρίς να επαναλαμβάνονται τα περσινά παράπονα ορισμένων οδηγών. Να σημειώσουμε ότι από φέτος θα έχουμε και τέταρτες ελεύθερες δοκιμές, με την απόφαση αυτή να δίνει χρόνο στις ομάδες και τους αναβάτες να τελειοποιήσουν τις ρυθμίσεις τους ενόψει του αγώνα.

 

Επόμενο άρθρο »

Πρόβλημα με Rossi!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Επιστροφή Effenbert Liberty

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα