• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Πρώτη νίκη για τον Loi!
Στο Le Mans για το Γαλλικό Πρωτάθλημα
Νέα 01/04/2013 - 14:01

Στο Le Mans, χτες Κυριακή, ο Livio Loi πέτυχε την πρώτη του νίκη – και την πρώτη παράλληλα της Marc VDS Racing – στο Γαλλικό Πρωτάθλημα στην κατηγορία Moto3. Ο καιρός είχε κέφια στην Γαλλία όλο το Σ/Κ, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση αυτή των κατατακτηρίων, οι οποίες και δεν έγιναν ποτέ εξαιτίας του χιονιού! Αυτό ευνόησε τον νεαρο Loi, ο οποίος και ξεκίνησε από την pole position, μιας και είχε πάρει την πρώτη θέση στα δεύτερα ελεύθερα της Παρασκευής.

 

Ο 15χρονος αναβάτης ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα, οδηγώντας την κούρσα για 9 γύρους, προτού ο Jules Danilo πάρει τα ηνία. Ωστόσο, στον τελευταίο γύρο ο μικρός έκανε την αντεπίθεσή του και πήρε την πρώτη του φετινή νίκη. Ο Livio Loi βρέθηκε στο Le Mans ως έκτακτη συμμετοχή και ως εκ τούτου δεν θα πάρει βαθμούς για το Πρωτάθλημα. Ο νεαρός Βέλγος, θα πάει τώρα στο Κατάρ για να δει τους ομοσταυλούς του να αγωνίζονται στον πρώτο αγώνα της Moto2 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

«Ήταν ένας καλός αγώνας από την αρχή κιόλας», ξεκίνησε να λέει ο Βέλγος. «Είχα όμως προβλήματα με την εξάτμιση που έβρισκε έδαφος στις δεξιές στροφές, πράγμα που σήμαινε ότι δεν μπορούσα να πιέσω όσο θα ήθελα. Αυτό με ανάγκασε να είμαι δυο δευτερόλεπτα πιο αργός, από το χρόνο που ξέρω ότι θα μπορούσα να κάνω σ’ αυτή την πίστα. Δεν ήθελα να πάρω μεγάλο ρίσκο κι έτσι όταν με πέρασε ο Jules περίμενα μέχρι τον τελευταίο γύρο, όταν και τον πέρασα και πήρα τη νίκη!»

 

Επόμενο άρθρο »

Ανήσυχος ο Melandri

« Προηγούμενο άρθρο

SBK: Η Kawasaki στην Aragon

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα