• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Τα φαβορί!
Ποιος θα διαδεχθεί τον Marquez;
Νέα 01/04/2013 - 19:49

Η Moto2 μπαίνει στην 4η χρονιά παρουσίας της στο Πρωτάθλημα, με τον Pol Espargaro να ξεκινά τη φετινή σεζόν ως το μεγάλο φαβορί, ωστόσο θα έχει να αντιμετωπίσει σθεναρή αντίσταση από τουλάχιστον πέντε συνδιεκδικητές του Τίτλου!

 

Πέρυσι, παρά την παρουσία ενός τόσο ταλαντούχου αναβάτη όπως ο Marc Marquez, είχαμε πέντε διαφορετικούς νικητές, 13 διαφορετικούς αναβάτες στο βάθρο και – το πιο σημαντικό – σε 11 από τους 17 αγώνες του Πρωταθλήματος, είχαμε διαφορά μικρότερη των 3 δευτερολέπτων στις θέσεις βάθρου! Φέτος μάλιστα, με την απουσία των Marquez, Iannone και Smith – οι οποίοι έκαναν το άλμα στην μεγάλη κατηγορία – το Πρωτάθλημα αναμένεται ακόμα πιο αμφίρροπο!

 

Δείτε παρακάτω τους κυριότερους διεκδικητές του Τίτλου:

 

Pol Espargaro – Ισπανία – Tuenti HP 40 Pons Kalex

 

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο μικρότερος αδερφός του Aleix Espargaro, Pol, ξεκινά τη σεζόν ως το μεγαλύτερο φαβορί για το Πρωτάθλημα. Πέρυσι ο νεαρός Ισπανός ήταν εκπληκτικός προς το τέλος της χρονιάς, όντας σταθερός στην απόδοσή του και ανεβαίνοντας 7 φορές στο βάθρο, στους τελευταίους 9 αγώνες! Κατά τη διάρκεια των τεστ στην Jerez, ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα στο στεγνό, ενώ δεν ξεχνάμε και τις φήμες που τον θέλουν πρώτη επιλογή της Yamaha για το MotoGP, εκεί όπου πιθανότατα θα τον δούμε από το 2014!

 

Scott Redding – Αγγλία – Marc VDS Kalex

 

Ο 20χρονος αναβάτης σηκώνει στους νεαρούς του ώμους τις ελπίδες της Μεγ. Βρετανίας για επιτυχία στη μεσαία κατηγορία του Πρωταθλήματος. Ο Redding δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στο MotoGP και θα συνεχίσει για τέταρτη χρονιά στην Moto2. Σε όλη τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών ήταν σταθερός, δείχνοντας ικανός να παλέψει για τον Τίτλο. Ας μην ξεχνάμε ότι ο νέος κανονισμός βάρους με το μίνιμουμ στα 215 κιλά (μοτοσυκλέτα και οδηγός) ευνοεί τον Άγγλο, του οποίου το μεγάλο πρόβλημα πέρυσι εντοπιζόταν στην τελική ταχύτητα.

 

Thomas Luthi – Ελβετία – Interwetten Paddock Suter

 

Μαζί με τον Pol Espargaro και ο Thomas Luthi ευνοείται από την μετάβαση των Marquez και Iannone στην μεγάλη κατηγορία. Δυστυχώς όμως ο Ελβετός άσος δεν ξεκινά με το δεξί τη νέα χρονιά, καθώς η σύγκρουσή του με τον Ratthapark Wilairot στην Βαλένθια, τον Φεβρουάριο, τον άφησε με πολλαπλά κατάγματα σε δεξί χέρι και ώμο, ενώ πήρε πέντε ολόκληρες ώρες στους γιατρούς για να ολοκληρώσουν με επιτυχία την επέμβαση. Ο χρόνος θα δείξει πλέον και ίσως χρειαστεί αρκετό χρόνο για να βρει το ρυθμό του. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα τον δούμε στους δυο πρώτους αγώνες της χρονιάς, σε Κατάρ και Τέξας.

 

Nico Terol – Ισπανία – Mapfre Aspar Suter

 

Στις χειμερινές δοκιμές, ο Nico Terol φαίνεται να συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς: σε ρυθμό βάθρου δηλαδή! Μέχρι τότε βέβαια τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν ήταν για τον Ισπανό, ο οποίος στη βαθμολογία έμενε χαμηλά, στην 18η θέση. Παρ’ όλα αυτά, θεωρεί ότι η ομάδα του Aspar έχει κερδίσει πολλά - σ’ αυτό το μεσοδιάστημα - με το πλαίσιο του Suter, που αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην κατανόησή του πέρυσι.

 

Julian Simon – Ισπανία – Italtrans Racing Kalex

 

Αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση, το 2010 στην Moto2, ο Julian Simon έκτοτε δεν επιβεβαίωσε όλους αυτούς που στο πρόσωπό του έβλεπαν ένα μελλοντικό νικητή και Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Ένα σπασμένο πόδι πριν δυο χρόνια, αλλά και τα αρκετά προβλήματα με το πλαίσιο του Suter, άφηναν τον Simon να παλεύει για μια θέση κοντά στη δεκάδα. Πάντως ο Ισπανός δείχνει αναγεννημένος με την αλλαγή του στην Italtrans και στο πλαίσιο της Kalex, ελπίζοντας ότι θα βρίσκεται συνεχώς σε θέση βάθρου.

 

Esteve Rabat – Ισπανία – Tuenti HP40 Pons Kalex

 

Πέρυσι είχε δείξει σημάδια μεγάλου αναβάτη σε μερικούς αγώνες, ωστόσο σε άλλους ήταν εξαφανισμένος. Φέτος, στα χειμερινά τεστ, ο Ισπανός άσος δείχνει ικανός να παλέψει για τις πρώτες θέσεις, ενώ ήταν ιδιαίτερα δυνατός στο δεύτερο τεστ της Jerez. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι έχει βρει το κατάλληλο στήσιμο που θα του επιτρέψει να κερδίζει μάχες μπροστά, με το Κατάρ και το Austin να αποτελούν ένα αρχικό κριτήριο των δυνατοτήτων του.

 

Κλείνοντας, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε και μερικούς ακόμα αναβάτες. Πρώτα απ’ όλα τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Moto3, Sandro Cortese, ο οποίος δηλώνει ότι η διαφορά των δυο κατηγοριών είναι μεγάλη και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Ο rookie της περσινής σεζόν, Johann Zarco, δεν ένιωθε πολύ καλά στο πλαίσιο του Suter, ωστόσο την τελευταία ημέρα των δοκιμών στην Jerez κατάφερε να βρει ένα καλό στήσιμο και να πάρει την 4η θέση. Έχει την ικανότητα να κάνει τη ζημιά σε ορισμένες πίστες φέτος. Τέλος, πιθανοί διεκδικητές του βάθρου θα είναι και οι Alex de Angelis και Danny Kent.

 

Επόμενο άρθρο »

MotoGP, σεζόν 2013!

« Προηγούμενο άρθρο

Ανήσυχος ο Melandri

Χορηγοί