• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ciabatti: Ο Spies είναι τεράστιο ταλέντο!
Στο δεύτερο μισό θα αποδείξει ότι είναι ο αναβάτης που όλοι ξέρουμε
Νέα 29/03/2013 - 10:32

Ο Αμερικανός αναβάτης, Ben Spies, μετά την μετριότατη περσινή του χρονιά – με την ατυχία να τον ακολουθεί σχεδόν σε κάθε του βήμα – συνεχίζει να απογοητεύει, καθώς στο πολύ σημαντικό τεστ της Jerez, ο Ben ολοκλήρωσε στην 18η θέση, δυο δευτερόλεπτα από την κορυφή και πίσω από 5 συνολικά CRT μοτοσυκλέτες!

 

Δεν πρέπει να λησμονούμε φυσικά, ότι ο αναβάτης της Pramac Ducati αντιμετωπίζει ακόμα δυσκολίες με τον τραυματισμένο του ώμο, κάτι που αποδεικνύεται εν μέρει και από τα τεστ, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα του: «… ο ώμος μου βελτιώνεται και δεν με δυσκόλεψε καθόλου…», αν και την 3η ημέρα του τεστ, ο Αμερικανός δεν συμμετείχε για να «διαφυλάξω τον ώμο μου, χωρίς να παίρνω ρίσκα που ενδεχομένως να επιδεινώσουν την κατάστασή του».

 

Σε μια μακροσκελή συνέντευξή του στο Omnicorse.it ο Ιταλός μάνατζερ της Ducati, Paolo Ciabatti, μίλησε για τον Τεξανό αναβάτη, για τον οποίο τρέφει – όπως θα δείτε – ιδιαίτερη εκτίμηση! «Βρήκα έναν αναβάτη ο οποίος είχε προβλήματα όλη την περσινή χρονιά με τραυματισμούς και δεν αγωνίστηκε στον τελευταίο αγώνα του 2012. Ο Ben πρέπει να αναρρώσει από τους τραυματισμούς του, οι συνέπειες των οποίων εξαλείφονται μόνο αν έχεις χρόνο για ανάρρωση. Ο Spies τον είχε, αλλά στα τεστ της Μαλαισίας υπήρχε ο κίνδυνος επιπλοκής. Όταν έχεις έναν αδύναμο ώμο και χέρι, αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς περισσότερο τ’ άλλα. Πιστεύω ότι ο Spies είναι ένα τεράστιο ταλέντο. Τον γνωρίζω από τότε που ήταν 16 χρονών, όταν αγωνιζόταν στην Αμερική και από τότε ήθελα να τον φέρω στην Ducati!»

 

«Ο Ben έχει αποδείξει ότι είναι νικητής, τόσο στα AMA – όπου επικράτησε τρεις φορές – όσο και στα SBK που επικράτησε το 2009, στην παρθενική του χρονιά. Πριν δυο χρόνια κέρδισε στο Assen, ενώ στην Βαλένθια έχασε για χιλιοστά την πρώτη θέση. Μετά, το 2012, είχε μια πολύ δύσκολη χρονιά, όχι μόνο εξαιτίας των πτώσεων αλλά και το πώς πέρασε όλη τη σεζόν στην Yamaha. Σε κάποιο σημείο πήγε να σηκώσει λευκή σημαία, όταν έγραφε στο twitter ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά στο MotoGP. Ο Ben είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, εσωστρεφής, ωστόσο εκφράζει αυτό που δεν δείχνει εκτός, μέσα στις πίστες! Η Ducati τον διάλεξε – χωρίς να είμαι ακόμα εγώ στην ομάδα – επειδή πιστεύει ότι είναι ένας αναβάτης με μεγάλη δυναμική. Ελπίζω να τον φέρουμε στην κατάλληλη κατάσταση ώστε να αποδώσει αυτό που μπορεί. Δεν πιστεύω ότι το ταλέντο του έχει εξαφανιστεί. Υπάρχουν στιγμές που ένας αναβάτης πρέπει να ανασυγκροτηθεί, από φυσικής ή ψυχολογικής άποψης, ειδικά μετά από μια δύσκολη σεζόν. Εκείνος πρώτος θέλει να επιστρέψει στην κορυφή! Πρέπει όμως πρώτα να γίνει 100% καλά. Θεωρώ ότι στο δεύτερο μισό θα αποδείξει ότι είναι ο αναβάτης που όλοι ξέρουμε».

 

Ο Ciabatti δείχνει να εμπιστεύεται πολύ τον Αμερικανό αναβάτη, τις δηλώσεις του οποίου για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην Pramac, μπορείτε να διαβάσετε εδώ!

 

Επόμενο άρθρο »

Χειρουργήθηκε ο Haslam!

« Προηγούμενο άρθρο

Σίσσης vs Ajo

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα