• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jerez test: O Lorenzo στην κορυφή την 1η μέρα
Οι συνεχείς εναλλαγές συνθηκών δεν αφήνουν ξεκάθαρα συμπεράσματα
Νέα 23/03/2013 - 20:10

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

 

Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν την τελευταία μιάμιση ώρα της πρώτης ημέρας του τριήμερου επίσημου τεστ του MotoGP, στην πίστα της Jerez. Είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ, εν όψη του πρώτου Αγώνα στο Κατάρ και ο καιρός δεν έκανε το χατήρι οδηγών και ομάδων. Τελικά σχεδόν όλοι οι οδηγοί μπήκαν στην πίστα, με εξαίρεση τους De Puniet & Espargaro.  

 

Για τις 3 μέρες κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του 4 ζευγάρια βρόχινων ελαστικών και έτσι κάποιοι προτίμησαν να κάνουν λίγους γύρους, ώστε να φυλάξουν λάστιχα για αύριο, που η πρόβλεψη μιλάει πάλι για βροχή.

Ο Jorge Lorenzo δούλεψε πολύ μεθοδικά με την ομάδα του και οι αλλαγές που ζήτησε έγιναν την κατάλληλη στιγμή, πριν η βροχή ενταθεί και πάλι, καταφέρνοντας έτσι να γράψει έναν υπερχρόνο για τις συνθήκες, στο 1:47.423.

Ο συμπατριώτης του Dani Pedrosa που είχε προηγηθεί από το ξεκίνημα μέχρι τότε, δεν μπήκε ξανά στην πίστα και με 30 γύρους συνολικά έχει χρησιμοππιήσει ήδη τα δύο του ελαστικά.

Ο ομόσταυλός του Marc Marquez κατάφερε να φθάσει πολύ κοντά του σε χρόνο και συνέχισε μετά όταν η βροχή εντάθηκε και πάλι, για να πάρει παραπάνω εμπειρία σε τέτοιες συνθήκες.

Πάντως όπως χαρακτηριστικά είπε ο νεοφερμένος Bradley Smith: “η πρόσφυση αλλάζει συνέχεια, οπότε οι χρόνοι δεν έχουν μεγάλη σημασία”. Αυτό που εντυπωσίασε το νεαρό Βρετανό είναι η πρόσφυση του μπροστινού ελαστικού της Bridgestone, που του επέτρεψε εξωπραγματικά πλαγιάσματα, σε σχέση με ό,τι είχε συνηθίσει στις μικρότερες κατηγορίες τα προηγούμενα χρόνια. Ο Smith έμεινε στην 16η θέση, αλλά μόλις με 14 γύρους με το ένα σετ ελαστικών του.

 

Ο επίσης νεοφερμένος στην κατηγορία Andrea Iannone – μετά από πολύ ψάξιμο ρυθμίσεων με την Pramac Ducati – κατάφερε να πάρει την 4η θέση, μπροστά από τον δοκιμαστή της Ducati, τον Michele Pirro που συμπλήρωσε 48 γύρους, τους περισσότερους από όλους με πρωτότυπες μοτοσυκλέτες.

Ο Valentino Rossi είναι και αυτός ευχαριστημένος, αφού ό,τι αλλαγή έκανε, έδινε καλύτερους χρόνους και η 6η θέση δεν είναι κάτι που πρέπει να τον ανησυχεί. Πίσω του ο Nicky Hayden που επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Ducati είναι δυνατή στο βρεγμένο.

O Cal Cruthlow έκανε λίγους γύρους, αλλά ήταν πολύ δυνατός, ανεβαίνοντας μέχρι την 3η θέση κάποια στιγμή. Bradl & Dovizioso έκλεισαν την πρώτη δεκάδα.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τους χρόνους αναλυτικά, με κλικ στο συνοδευτικό αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Pedrosa: Ήταν ωραία στη βροχή!

« Προηγούμενο άρθρο

O Lorenzo διέλυσε το συναγωνισμό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα