• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Jarvis: Έξι για το βάθρο...
... αλλά τρεις μόνο για τον Τίτλο!
Νέα 23/03/2013 - 16:03

Ο Γενικός Διευθυντής της Αγωνιστικής ομάδας της Yamaha, Lin Jarvis, θεωρεί ότι έξι αναβάτες της μεγάλης κατηγορίας έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για μια θέση στο βάθρο φέτος, ωστόσο μόνο οι τρεις από αυτούς θα παλέψουν για τον Τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή!

 

Το αξιοσημείωτο είναι, ότι ο Jarvis πιστεύει ότι ο Valentino μπορεί να ξεπεράσει τον Jorge Lorenzo, αλλά και τον Dani Pedrosa, παρά το ότι ο Ιταλός άσος μετρά μόλις 3 βάθρα και καμμία νίκη από το 2010, όταν και έφυγε από την Yamaha. "Νομίζω ότι το φετινό Πρωτάθλημα θα είναι πολύ, πολύ συναρπαστικό!", σχολίασε και συνέχισε: "Πέρυσι είχαμε τρεις αναβάτες που ξεχώρισαν, οι Casey, Dani και Jorge. Ο Valentino δεν ήταν ανταγωνιστικός. Φέτος είμαι σίγουρος ότι ο Valentino θα είναι εκεί, όπως ο Jorge και ο Dani. Ο τελευταίος ήταν τρομερός στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, ενώ πλέον έχουμε και τον Marquez να προστίθεται σ' αυτούς".

 

"Από τις δυο εργοστασιακές ομάδες, την Honda και την Yamaha, θα έχουμε 4 αναβάτες που θα παλεύουν για το βάθρο σε κάθε αγώνα. Βέβαια έχουμε και τα αουτσάιντερ, όπως ο Cal Crutchlow που ήταν πολύ γρήγορος στην Sepang, αλλά και ο Bradl που είναι πάνω σε Honda. Κατά τη γνώμη μου, έξι αναβάτες θα παλεύουν σε κάθε αγώνα για μια θέση στο βάθρο. Ποιοί θα παλέψουν για τον Τίτλο; Μόνο τρεις και αυτοί θα είναι ο Jorge, o Dani και ο Valentino". Ο Jarvis επέμεινε ότι ο Vale, παρά τα 34 χρόνια του, μπορεί να παλέψει για ακόμα έναν Τίτλο. "Πιστεύω ότι ο Valentino, από αυτά που είδα και στην Sepang, έχει υψηλό κίνητρο και θέλει να δείξει ότι είναι παρών, ότι είναι ικανός να κατακτήσει τον Παγκόσμιο Τίτλο και πάλι, ίσως και περισσότερες από μια φορές!", εξήγησε ο Jarvis.

 

"Ένα από αυτά που με καταπλήσσουν και με εντυπωσιάζουν στον Valentino, είναι το μεγάλο του πάθος για το άθλημα, αν και βρίσκετε στο χώρο για πολλά, πολλά χρόνια! Είχε την ευκαιρία να φύγει πριν λίγα χρόνια και να αγωνιστεί στην F1. Η επιλογή ήταν δική του και αποφάσισε να μείνει στους αγώνες μοτοσυκλετών, να μείνει εδώ. Ακόμα και μετά από δυο δύσκολα χρόνια, τον βλέπω δυνατό, έτοιμο να ξεκινήσει! Δεν πιστεύω ότι ο παράγοντας ηλικία είναι ουσιαστικός, αλλά αυτό που μετρά είναι το κίνητρο. Φυσικά η ηλικία είναι ένα μειονέκτημα, μειώνονται τα αντανακλαστικά και παράλληλα οι νέοι οδηγοί είναι πολύ γρήγοροι, ωστόσο θεωρώ ότι ο Valentino έχει ακόμα πολλά να προσφέρει".

 

Τέλος, μιλώντας για το δίδυμο της Honda, τόνισε: "Δεν χωρά αμφιβολία ότι ο Pedrosa θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για εμάς. Ο Dani ήταν απίστευτα δυνατός στο δεύτερο μισό πέρυσι, ενώ κέρδισε και περισσότερους αγώνες από κάθε άλλον. Πλέον έχει μεγαλύτερη εμπειρία και είναι πιο σταθερός, έτσι οπωσδήποτε θα είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για εμάς. Από την άλλη, ο Marquez σίγουρα θα παλέψει για νίκες φέτος. Προφανώς είναι νεοφερμένος στην κατηγορία και έχει πολλά ακόμα να μάθει για το MotoGP. Είναι μια διαφορετική κατηγορία, οι προκλήσεις και η ταχύτητα είναι διαφορετικές. Θα δούμε. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στους αγώνες!".

 

Επόμενο άρθρο »

O Lorenzo διέλυσε το συναγωνισμό

« Προηγούμενο άρθρο

O Vale χαρούμενος με την Μ1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα