• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 test: Συνολική Εικόνα
Κυρίαρχος ο Vinales, βελτιωμένοι οι rookies!
Νέα 15/02/2013 - 14:59

Ο Maverick Vinales ήταν ο αναμφισβήτητος κυρίαρχος της Moto3, στο πρόσφατο τεστ της Βαλένθια, επικεφαλής και τις τρεις ημέρες δοκιμών, ενός Ισπανικού τρίο το οποίο περιλάμβανε – πέρα από τον ίδιο – τους Alex Rins και Luis Salom.

 

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην αρχή ακόμα του φετινού Πρωταθλήματος, με πολλά ακόμα τεστ να ακολουθούν, αυτοί οι τρεις οδηγοί είναι που ξεχωρίζουν και θα παλέψουν για το φετινό Τίτλο της μικρής κατηγορίας. Στο διάστημα των τριών ημερών του τεστ, τόσο οι αναβάτες, όσο και οι ομάδες της Moto3 δούλεψαν σκληρά και κατάφεραν να βελτιώνουν τους χρόνους τους, μέρα με την ημέρα.

 

Στον τομέα αυτό, της βελτίωσης, εντυπωσιακός ήταν ο Hyuga Watanabe (χαίρει της υποστήριξης της Honda) ο οποίος κατάφερε – σε σχέση με την πρώτη ημέρα – να ρίξει το χρόνο του κατά 5,086δ! Παρά ταύτα, η θεαματική του βελτίωση δεν ήταν αρκετή να του χαρίσει κάτι καλύτερο από την 29η θέση. Εκπληκτική η δουλειά στο γκαράζ της Caretta Technology-RTG, επέτρεψε στον John McPhee να σταματήσει το χρονόμετρο στο 1.39.819, πάνω από 4 δευτερόλεπτα διαφοράς σε σχέση με την πρώτη ημέρα (4,207δ).

 

Οι νεοφερμένοι στην κατηγορία έδειξαν από το πρώτο τεστ τις δυνατότητές τους, σημειώνοντας πρόοδο με πρώτο και καλύτερο τον Livio Loi, ο οποίος έπεσε σχεδόν 3,5δ από τον πρώτο του χρόνο την Τρίτη! Αυτό του χάρισε και τον άτυπο τίτλο του ταχύτερου ανάμεσα στους νεοφερμένους στη Moto3, σ' αυτό το τεστ. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει και η μοναδική γυναίκα του grid, η Ana Carrasco, η οποία (στην 3η φωτό) βελτιωνόταν σταθερά και την τελευταία ημέρα έριξε το χρόνο της πάνω από 2 δευτερόλεπτα, σε σύγκριση με την πρώτη. Τα πρώτα δείγματά της είναι ενθαρρυντικά και περιμένουμε να είναι ανταγωνιστική καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

 

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στον Θανάση Σίσση, με τον νεαρό Ελληνο-Αυστραλό αναβάτη (στη 2η φωτό) να σημειώνει και αυτός σταδιακή πρόοδο στο πρώτο τεστ της χρονιάς, με καλύτερο χρόνο στο 1.40.918, σχεδόν 1,8 δευτ. κάτω από το χρόνο της πρώτης ημέρας. Η ανάλυση της τελευταίας ημέρας, έδειξε ότι ο Σίσσης έκανε μόνο ένα γύρο κάτω από το 1.41, κάτι που σημαίνει ασφαλώς, ότι έχει πολύ δουλειά μπροστά του για να παρουσιαστεί ακόμα πιο ανταγωνιστικός στο νέο Πρωτάθλημα.

 

Αναλυτικά οι συνδυασμένοι χρόνοι και των τριών ημερών του τεστ, στο συνοδευτικό μας αρχείο.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Αυστραλία, 2η ημέρα

« Προηγούμενο άρθρο

Στη Jerez ο Iannone

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα