• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Δεν υπάρχει ένα πρόβλημα!
Πρέπει να βελτιωθούμε σε όλους τους τομείς!
Νέα 15/02/2013 - 12:15

Ο νέος αναβάτης της Ducati, Andrea Dovizioso, επιμένει – σε πρόσφατες δηλώσεις του – ότι δεν ξαφνιάστηκε από τις δυσκολίες που συνάντησε στο πρώτο τεστ της Μαλαισίας και τη μεγάλη διαφορά από τους πρώτους.

 

Οι κόκκινοι του Borgo Panigale δεν έχουν γευτεί τη νίκη από το τέλος του 2010, όταν και ο Casey Stoner έφυγε από την εργοστασιακή ομάδα, ενώ στο πρόσφατο τεστ είδαν τη διαφορά τους από τις εργοστασιακές Honda και Yamaha να φτάνει τα δυο δευτερόλεπτα. Οι αλλαγές στη Desmosedici είναι αμελητέες και για να δανειστούμε τα λόγια του Hayden, «πρόκειται για την ίδια μοτοσυκλέτα με διαφορετικά χρώματα!». Μοναδική ελπίδα, το γεγονός ότι τα εξαρτήματα που πήραν την περασμένη σεζόν, δεν έχουν ακόμα πλήρως βελτιστοποιηθεί.

 

Για να θυμηθούμε και τα λόγια του νέου Γενικού Διευθυντή της Ducati Corse, Bernhard Gobmeier: «Προτιμώ να μιλάω για εξέλιξη και όχι για επανάσταση και έχοντας υπόψη αυτό, θέλουμε να αξιολογήσουμε τα εξαρτήματα που πήραμε στο δεύτερο μισό της προηγούμενης σεζόν». Ο Dovi ολοκλήρωσε το πρώτο τεστ στη Sepang, στη δέκατη θέση με διαφορά 0,167 πίσω από τον Hayden και 2,177 από τον Pedrosa. «Η κατάσταση είναι δύσκολη, ωστόσο όλοι μας το γνωρίζαμε προτού έρθουμε εδώ. Η διαφορά μας από τους πρώτους είναι μεγάλη, ωστόσο το γνωρίζαμε και αυτό», σχολίασε ο Ιταλός άσος, ο οποίος έφυγε από την Tech 3 ως ο πιο επιτυχημένος αναβάτης της, έχοντας έξι βάθρα και κατακτώντας την 4η θέση στο Πρωτάθλημα πέρυσι.

 

Ο Andrea τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Desmosedici είναι ότι δεν έχει ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά υπολείπεται λίγο σε πολλούς τομείς. «Δώσαμε πληροφόρηση με σκοπό να κατανοήσουμε προς τα πού πρέπει να κατευθυνθούμε στο μέλλον. Αυτό που είπα και τόνισα στους μηχανικούς, είναι το γεγονός ότι πρέπει να δουλέψουμε σε όλους τους τομείς. Δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα, το οποίο και αν φτιάξουμε θα παλεύουμε για νίκες. Σε κάποια εξαρτήματα είμαστε καλοί, ενώ σε άλλα υπολειπόμαστε πραγματικά πολύ», εξήγησε ο Dovizioso.

 

«Όπως οι περισσότεροι θα έχουν δει, στις στροφές και στην είσοδο δεν είμαστε δυνατοί. Στο φρενάρισμα όμως είμαστε αρκετά καλοί. Αλλά όπως είπα, πρέπει να δουλέψουμε παντού, διότι αν απλά διορθώσουμε το ένα, δεν είναι αρκετό. Χρειαζόμαστε μεγάλες αλλαγές και για να το πετύχουμε χρειαζόμαστε χρόνο. Αυτό είναι και το χειρότερο με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε και τίποτα γι’ αυτό. Ακόμα δεν γνωρίζω τι θα έχουμε στη διάθεσή μας για να δοκιμάσουμε στο δεύτερο τεστ της Μαλαισίας! Πίσω στην Ιταλία υπάρχουν ιδέες για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας, αλλά μόνο μόλις μας έρθουν τα εξαρτήματα θα μπορέσουμε να δούμε τη διαφορά».

 

Ο Dovizioso, ο οποίος είναι και πάλι εργοστασιακός αναβάτης μετά την αποχώρησή του από τη Repsol Honda, επέμεινε ότι δεν τον έχει πάρει από κάτω η νέα αυτή πρόκληση της καριέρας του. «Το άσχημο είναι τώρα, στην αρχή, διότι η διαφορά είναι μεγάλη και είναι δύσκολο για εμάς να παλέψουμε για καλές θέσεις, όπως και θέλουμε να κάνουμε. Τώρα όμως είναι η δική μας στιγμή. Πρέπει να δουλέψουμε και πρέπει να κατανοήσουμε τι πρέπει να γίνει! Υπέγραψα διετές συμβόλαιο για κάποιον λόγο. Το επίπεδο του ανταγωνισμού είναι πάρα πολύ μεγάλο. Δεν έχω ξαναδεί την Honda και την Yamaha τόσο δυνατές, με τόσο δυνατούς αναβάτες! Έτσι, για να έχουμε την ευκαιρία να παλέψουμε με αυτούς, πρέπει να έχουμε μια πολύ καλή μοτοσυκλέτα στη διάθεσή μας!».

 

«Οπωσδήποτε και θα υπάρξουν περισσότερες από μια συναντήσεις με την Ducati στο μεσοδιάστημα των δυο τεστ!», σχολίασε χαμογελώντας ο Ιταλός αναβάτης.

 

Επόμενο άρθρο »

TMAX HELLAS: Κοπή πίτας

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3 Βαλένθια, ημέρα 3η

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα