• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK Test, Phillip Island
Πολλές πτώσεις, πρώτος ο Laverty
Νέα 14/02/2013 - 14:50

Η πρώτη ημέρα του διήμερου τεστ των ομάδων του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK, στο Phillip Island, ολοκληρώθηκε με ενδιαφέροντες (αν και ανεπίσημους) χρόνους και πολλές πτώσεις, λόγω της βροχής που είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Θυμίζουμε ότι πρόσφατα η επιφάνεια της πίστας της Αυστραλίας, ανανεώθηκε με καινούργια άσφαλτο.

 

Το παρόν στο τεστ έδωσαν οι: Aprilia Racing, Kawasaki, Ducati Alstare, BMW Motorrad GoldBet, Pata Honda, Crescent Suzuki, MR Racing, Althea και η Red Devils Roma. Στην πίστα παραβρέθηκαν και δυο ομάδες από τα Supersport, η Pata Honda και η Yakhnich Motorsport.

 

Στους ανεπίσημους χρόνους, πρώτος αναδείχθηκε ο Eugene Laverty, με τον αναβάτη της Aprilia να μην αγωνίζεται πέρυσι στην Αυστραλία, εξαιτίας ενός τραυματισμού στο χέρι. Ο καλύτερός του χρόνος ήταν στο 1.31.7, περίπου στα ίδια επίπεδα δηλαδή με τον αντίστοιχο του Max Biaggi! Στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Leon Camier (δεύτερη φωτό), παρά τη σφοδρή πτώση που είχε και από την οποία “κληρονόμησε” μώλωπες σε αγκώνα και αστράγαλο. Παράλληλα και ο ομόσταυλός του, Jules Cluzel, είχε την ίδια μοίρα στην 11η στροφή, καταφέρνοντας να επανέλθει και να σκαρφαλώσει στην 7η θέση.

 

Ένα από τα φαβορί της νέας χρονιάς, ο Tom Sykes, είχε και αυτός μια σφοδρή πτώση (βλ. φωτό) στη Siberia και μάλλον έχει κάταγμα στον καρπό του, περνώντας το απόγευμά του σε τοπικό νοσοκομείο. Ο ομόσταυλός του, Loris Baz, ολοκλήρωσε στην 12η θέση, χωρίς να αποφύγει και αυτός την πτώση. Επιστρέφοντας στην κορυφή, τρίτος τερμάτισε ο Jonathan Rea (στην 3η φωτό) ο οποίος έκανε ακριβώς τον ίδιο χρόνο με τον συμπατριώτη και ομόσταυλό του, Leon Haslam. Πίσω από τους δυο αναβάτες της Honda, συναντούμε τον Melandri – συνεχίζει να ταλαιπωρείται από τον πονεμένο του ώμο – και τον Guintoli.

 

Μοναδικός εκπρόσωπος της Althea στην πίστα, ήταν ο Giugliano (8ος), καθώς ο Checa ένιωσε έντονους πόνους στο στομάχι και διακομίστηκε στο τοπικό νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Τη δεκάδα κλείνουν οι Badovini και Neukirchner πάνω στις Ducati τους.

 

 

Αναλυτικά οι ανεπίσημοι χρόνοι της 1ης ημέρας:

 

1. Eugene Laverty (IRL) Aprilia Racing - 1′31.7
2. Leon Camier (GBR) Fixi Crescent Suzuki - 1′31.9;
3. Jonathan Rea (GBR) Pata Honda World Superbike - 1′32.0
4. Leon Haslam (GBR) Pata Honda World Superbike - 1′32.0
5. Melandri (ITA) BMW Motorrad GoldBet SBK - 1′32.2
6. Sylvain Guintoli (FRA) Aprilia Racing - 1′32.3
7. Jules Cluzel (FRA) Fixi Crescent Suzuki - 1′32.5
8. Davide Giugliano (ITA) Aprilia Althea Racing - 1′32.7
9. Ayrton Badovini (ITA) Team Ducati Alstare - 1′32.8
10. Max Neukirchner (GER) Ducati MR-Racing 1′32.9
11. Chaz Davies (GBR) BMW Motorrad GoldBet SBK - 1′33.0
12. Loris Baz (FRA) Kawasaki Racing Team - 1′33.2
13. Michel Fabrizio (ITA) Aprilia Red Devils Roma - 1′33.7
14. Tom Sykes (GBR) Kawasaki Racing Team - 1′34.5

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2 Βαλένθια, ημέρα 3η

« Προηγούμενο άρθρο

Η Honda το 2013

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα