• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto3 Βαλένθια, ημέρα 1η
Πρώτος ο Vinales, δυνατό ξεκίνημα ο Σίσσης!
Νέα 12/02/2013 - 22:23

Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η νέα σεζόν του Maverick Vinales, καθώς ο αναβάτης της Laglisse κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο την πρώτη ημέρα των δοκιμών της κατηγορίας στη Βαλένθια. Ο Vinales - ο οποίος δήλωσε πολύ ευχαριστημένος με τη μοτοσυκλέτα του - σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1.40.715 επικρατώντας για 1/10 του νέου αναβάτη της εργοστασιακής KTM, Luis Salom.

 

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Aki Ajo, ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Salom, είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στην ημέρα ότι η KTM είναι μια εξολοκλήρου νέα μοτοσυκλέτα, με τον κινητήρα να έχει δεχτεί πολύ δουλειά, ενώ σημαντικές αλλαγές σημειώθηκαν και στο πλαίσιο το οποίο είναι ελαφρύτερο και διαθέτει περισσότερες επιλογές παραμετροποίησης. Και όπως μπορείτε να δείτε από τα αποτελέσματα, η ΚΤΜ ήταν η μοτοσυκλέτα που μονοπώλησε τις πρώτες θέσεις! Ο Rins έφερε τη δική του στην 3η θέση, μένοντας όμως πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον πρώτο. Ένα ακόμα νέο πρόσωπο στην εργοστασιακή ΚΤΜ, ο Khairuddin, κατέκτησε την 4η θέση και ήταν ο τελευταίος που κατάφερε να πέσει κάτω από το 1.42. Στην 5η θέση συναντάμε την Kalex KTM του Jonas Folger.

 

Ο νεαρός Ιταλός, Romano Fenati, σημείωσε τον 6ο ταχύτερο χρόνο, όντας παράλληλα και η μοναδική FTR Honda που μπήκε στη δεκάδα. Στο τέλος της διαδικασίας, την έβδομη θέση κατέκτησε ο Jakub Kornfeil, μπροστά από τον Efren Vazquez, ο οποίος δείχνει να έχει καλή αίσθηση πάνω στη νέα Mahindra μοτοσυκλέτα του.

 

Στην ένατη θέση της τελικής κατάταξης ολοκλήρωσε ο δικός μας, Θανάσης Σίσσης, ο οποίος διανύει πλέον τη δεύτερή του χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στη Moto3. Ο νεαρός Ελληνο-Αυστραλός αναβάτης κατάφερε να σημειώσει 1.42.690 στον 8ο του γύρο, σε σύνολο 14. Σε αποκλειστική τηλεφωνική επικοινωνία του site μας, ο Θανάσης μας δήλωσε ότι σημείωσε αυτόν το χρόνο αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με το κιβώτιό του, ενώ ακουγόταν ευδιάθετος και σίγουρος για τον εαυτό του, τονίζοντας μάλιστα ότι μπορεί να φτάσει τους χρόνους τόσο του ομόσταυλού του Salom (δίπλα στον Θανάση στη δεύτερη φωτό), όσο και του Vinales!

 

Τη δεκάδα ολοκλήρωσε ο μικρός αδερφός του Marquez, Alex, πάλι πάνω σε KTM, ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία της μοναδικής γυναίκας της κατηγορίας, με την Ana Carrasco (στην 3η φωτό) να εκμεταλλεύεται τη δυναμική της KTM και να σημειώνει τον 12ο καλύτερο χρόνο της πρώτης ημέρας! Τέλος, αξίζει μνείας και ο Πρωταθλητής του Red Bull Rookies, Florian Alt, ο οποίος πήρε την 28η θέση στα πρώτα του "βήματα" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Jarvis: Δεν υπάρχει αμφιβολία…

« Προηγούμενο άρθρο

Marquez: Είναι αλλού!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα