• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dakar, περίληψη 7ης / 8ης ειδικής
Caselli - Barreda οι νικητές, 1ος ο Casteu στη συνολική κατάταξη
Νέα 14/01/2013 - 11:01

Η 7η ειδική του ράλλυ Dakar για το 2013, πήγε στον πρωτοεμφανιζόμενο Αμερικανό αναβάτη, Kurt Casselli (αντικατέστησε τον μεγάλο απόντα Marc Coma), o οποίος τέθηκε επικεφαλής από νωρίς και κατάφερε – παρά την πίεση από τους άλλους αναβάτες – να ολοκληρώσει στην πρώτη θέση, αφήνοντας δεύτερο τον Chaleco Lopez. Ο Olivier Pain, ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha, τερμάτισε στην 3η θέση, κάνοντας τον ίδιο ακριβώς χρόνο με το δεύτερο!

 

«Τα πάντα ήταν ευνοϊκά για μένα!», σχολίασε ο Caselli και συνέχισε: «Μαθαίνω καλύτερα την πλοήγηση πλέον. Αυτό είναι το πρώτο μου Dakar κι έτσι ακόμα μαθαίνω. Δεν είχα ιδέα τι έπρεπε να περιμένω όταν πρωτοήρθα εδώ, ωστόσο είναι διασκεδαστικό!». Η  7η ειδική χαρακτηρίστηκε ως μαραθώνιος κι έτσι οι αναβάτες έπρεπε μόνοι τους να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα, με τον Πρωταθλητή, Cyril Despres, να αντιμετωπίζει δυσκολίες εξαιτίας δυσλειτουργίας της μετάδοσης – δεν μπορούσε να βάλει 5η – και να χάνει πάνω από 13 πολύτιμα λεπτά.

 

Ωστόσο τα θλιβερά νέα δεν έλειψαν και φέτος από το Dakar, με τον Γάλλο αναβάτη, Thomas Bourgin, να αφήνει την τελευταία του πνοή μετά από σύγκρουση με περιπολικό της αστυνομίας της Χιλής. Παρά το γεγονός ότι οι νοσοκόμοι έφτασαν άμεσα, εν τούτοις δεν κατάφεραν να κρατήσουν στην ζωή τον 25χρονο αναβάτη.

 

Πίσω στη δράση, οι αναβάτες του HRC έκαναν περισσότερο οικονομία δυνάμεων για να ανταπεξέλθουν στην 8η ειδική, με τον Pizzolito να ολοκληρώνει στην 16η θέση – 35,07 πίσω από τον Pain– ενώ ο Πορτογάλος άσος, Helder Rodrigues, έμεινε στην 19η θέση. Χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα, ο Johnny Campbell τερμάτισε στην 70η θέση, προστατεύοντας τη μοτοσυκλέτα και τα ελαστικά του.

 

Η 8η ειδική, η τελευταία πριν την Κυριακή, όταν και οι αναβάτες θα ξεκουραζόντουσαν, ήταν μικρότερης διάρκειας εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, με το πρώτο τμήμα της διπλής ειδικής να ακυρώνεται. Οι οδηγοί είχαν να αντιμετωπίσουν σχεδόν όλους τους τύπους εδάφους, με την 8η ειδική να διεξάγεται σε πρωτόγνωρα για το Dakar εδάφη, στην Αργεντινή και στην οροσειρά των Άνδεων. Στο τέλος της όλης διαδικασίας, ήταν ο Joan Barreda- με Husqvarna - ο οποίος επικράτησε στον δύσκολο αγώνα.

 

«Μετά από κανά δυο ημέρες, όταν και μου συνέβησαν σχεδόν όλα, αυτή είναι μια πραγματικά πολύτιμη νίκη», σχολίασε ο Ισπανός αναβάτης. «Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική για μένα και την ομάδα. Ήμουν μαζί με τον Despres, αλλά 50χλμ πριν το τέλος είδα ότι πήρε λάθος κατεύθυνση έτσι σταμάτησα κι αποφάσισα να πάω από αλλού και αυτό μου χάρισε τη νίκη!». Τα λάθη ήταν πολλά από αρκετούς αναβάτες κάτι που επέτρεψε σε άλλους να ανέβουν αρκετές θέσεις, με ευχάριστη έκπληξη τον Johnny Campbellτου HRC– ο οποίος ξόδεψε πολύ χρόνο βοηθώντας άλλους συναθλητές του τις προηγούμενες ημέρες – να καταλαμβάνει την καλύτερη του θέση μέχρι στιγμής, φιγουράροντας δεύτερος! Μπορεί, μετά την 8η ειδική, να βρίσκεται μόλις 66ος στη συνολική κατάταξη, ωστόσο το Σάββατο παρουσιάστηκε πάρα πολύ βελτιωμένος!

 

«Ήταν μια τέλεια ημέρα για μένα! Ξεκίνησα από πίσω αλλά στη συνέχεια – στα γρήγορα σημεία – ένιωσα σαν στο σπίτι μου, σαν να βρίσκομαι στις ερήμους της Καλιφόρνια! Το να τερματίσω δεύτερος είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μένα», σχολίασε ο Αμερικανός του HRC. Στην 3η θέση συναντούμε τον Ivan Jakes – με ΚΤΜ – ο οποίος κατάφερε με τη θέση του αυτή, να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα της συνολικής κατάταξης. Η 4η θέση της 8ης ειδικής πήγε στον αναβάτη της Husqvarna, Pedro Bianchi Prata, ενώ στην 5η βρέθηκε ο Vincent Guindani της Yamaha, με τους δυο τελευταίους να φιγουράρουν για πρώτη φορά στις κορυφαίες θέσεις μιας ειδικής. Τη δέκατη θέση πήρε ο Rodrigues του HRC, με το μεγάλο φαβορί, Cyril Despres, να ολοκληρώνει λίγο πίσω από τον Πορτογάλο. Τέλος, ο θριαμβευτής της 7ης ειδικής, Curt Caselli, δεν τα πήγε τόσο καλά και το Σάββατο, συμβιβαζόμενος με την 57η θέση.

 

Στη συνολική κατάταξη, μετά και την ολοκλήρωση της 8ης ειδικής, ο David Casteu, ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha καταλαμβάνει την πρώτη θέση, μετά την 8η του θέση στην 7η ειδική της Παρασκευής και την 6η θέση του το Σάββατο. Σχεδόν δέκα λεπτά πίσω του βρίσκεται ο Cyril Despres, ενώ στην 4η θέση έπεσε ο Chaleco Lopez και στη πέμπτη περιορίζεται ο Olivier Pain.

 

Τα αποτελέσματα της 8ης ειδικής:

1. Joan Barreda, ESP (Husq) 2:07:26
2. Johnny Campbell, USA (Honda) 2:14:30
3. Ivan Jakes, SVK (KTM) 2:15:23
4. Pedro Bianchi Prata, PRT (Husq) 2:18:36
5. Vincent Guindani, FRA (Yamaha) 2:20:33
6. David Casteu, FRA (Yamaha) 2:21:39
7. Felipe Prohens, CHL (Honda) 2:22:01
8. Robert Van Pelt, NLD (Honda) 2:22:34
9.
Lyndon Poskitt, GBR (KTM) 2:23:14
10. Helder Rodrigues, PRT (Honda) 2:23:23

 

Η συνολική κατάταξη μετά και την 8η ημέρα:

 

1. David Casteu (Yamaha) 19:56:33
2. Cyril Despres (KTM) 20:05:59
3. Ruben Faria (KTM) 20:07:49
4. Chaleco Lopez (KTM) 20:08:33
5. Oliver Pain (Yamaha) 20:12:43
6. Ivan Jakes (KTM) 20:22:55
7. Israel Esquerre (Honda) 20:23:40
8. Jakub Przygonski (KTM) 20:28:05
9. Stefan Svitko (KTM) 20:30:23
10. Javier Pizzolito (Honda) 20:31:28

 

Επόμενο άρθρο »

Nakamoto: Σύνοψη του 2012, στόχοι για το 2013

« Προηγούμενο άρθρο

Wrooom 2013: Από αύριο η ομάδα της Ducati στο βουνό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα