• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Preview: Rally Dakar 2013
Λιγότερο από μια εβδομάδα για την έναρξη!
Νέα 30/12/2012 - 13:29

Είμαστε πλέον λιγότερο από μια εβδομάδα μακριά από την έναρξη του Rally Dakar 2013, το οποίο θα ξεκινήσει στις 5 Ιανουαρίου από το Περού. Το ράλλυ έχει εγκαταλείψει – εδώ και λίγα χρόνια – την Αφρικανική ήπειρο, για χάρη των μαγευτικών τοπίων και των δασών της Νότιας Αμερικής!

 

Πάντως, όσον αφορά στον αγώνα, για μια ακόμη φορά όλοι θα κυνηγούν την KTM, η ηγεμονία της οποίας στον εν λόγω αγώνα, κρατά από το 2001 όταν ο εκλιπών Fabrizio Meoni (σκοτώθηκε το 2005 στην 11η ειδική του αγώνα, μετά από πτώση με τη μοτοσυκλέτα του) είχε θριαμβεύσει με την LC4 660R. Μετά την ανακοίνωση ότι ο Marc Coma δεν θα συμμετάσχει στον αγώνα, το μεγάλο φαβορί απομένει ο Γάλλος, Cyril Despres! Μπορεί η απουσία του Coma να αποτελεί πλήγμα για την ομάδα της KTM, ωστόσο τόσο ο Γάλλος αναβάτης όσο και η ανταγωνιστικότατη KTM 450 Rally, έχουν τη δυνατότητα να χαρίσουν στην ομάδα τη δωδέκατη συνεχόμενη νίκη της στον πιο σκληρό αγώνα του κόσμου!

 

Αξιοσημείωτη είναι και η επιστροφή της Honda στο ράλλυ του Dakar, με τον Γιαπωνέζο κατασκευαστή να εναποθέτει τις ελπίδες του για διάκριση στους τρεις αναβάτες του: Helder Rodrigues, Javier Pizzolito και Johnny Campbell. Να θυμίσουμε ότι το HRC είχε ξεκινήσει την προετοιμασία του για το ράλλυ με 5 συνολικά αναβάτες, ωστόσο οι Zanol και Sunderland δεν θα δώσουν το παρών, μετά από πτώσεις που είχαν στις δοκιμές της Αμερικής – στην έρημο Mojave – στις αρχές Δεκεμβρίου.

 

Επόμενο άρθρο »

Norton CS1 500

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: 10 χρόνια αγώνες και…

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα