• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Checa: Χρειαζόμαστε την έξαψη
Όχι τόσο την τεχνολογική εξέλιξη!
Νέα 27/12/2012 - 12:38

Μετά τα πρώτα σχόλια του Carlos Checa για τη νέα του ομάδα και τη νέα του μοτοσυκλέτα – μπορείτε να διαβάσετε τη συνέντευξη εδώ -  ο Ισπανός πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα SBK μίλησε για το μέλλον του ως αναβάτη, αλλά και για τη κατεύθυνση που έχουν πάρει τα SBK ως Πρωτάθλημα: «Στην πραγματικότητα οι μοτοσυκλέτες παραγωγής πλησιάζουν όλο και περισσότερο τις αγωνιστικές», σχολίασε ο αναβάτης της Ducati και συνέχισε τονίζοντας: «Οι παραγωγής έχουν τεράστια δυναμική πια! Μαζί με τον Paolo Flammini θα μπορούσαμε να είχαμε καταφέρει πολλά, αλλά δεν μπορούσε να συνεχίσει. Πιστεύω ότι είναι καλό που έχουμε τον ίδιο ιδιοκτήτη στα δυο μεγαλύτερα Πρωταθλήματα, αλλά άλλο η θεωρία και άλλο η πράξη!»

 

Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί;

 

«Μίλησα με τον Carmelo και οι ιδέες του είναι πολύ καλές. Όχι μόνο για τα SBK, αλλά και για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στο MotoGP. Θεωρώ ότι τόσο για το άθλημα, όσο και για τις ομάδες και τους οδηγούς, αυτό είναι καλό. Τώρα όμως προσπαθούν να μειώσουν τα έξοδα τόσο στο MotoGP όσο και στα SBK. Αν καταφέρουν και βρουν την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα στο αθλητικό και το τεχνικό κομμάτι, το επίπεδο της διασκέδασης θα αυξηθεί και θα υπάρξουν περισσότεροι συμμετέχοντες. Παράλληλα όλοι οι αναβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίζουν χρήματα. Θα είναι ένα πιο δημοκρατικό Πρωτάθλημα, πράγμα πολύ σημαντικό δεδομένης της κρίσης που βιώνουμε τώρα».

 

Δεν αποτελεί ρίσκο ο περιορισμός στην τεχνολογική εξέλιξη;

 

«Δεν πιστεύω ότι η ουσιαστική τεχνολογική έρευνα γίνεται στους αγώνες μοτοσυκλετών. Είναι ένας μικρός κόσμος, συγκριτικά με αυτόν του αυτοκινήτου ή της αεροναυτικής! Εκεί κάνουν πραγματική έρευνα, ωστόσο οι μοτοσυκλέτες είναι κυρίως για διασκέδαση και πρέπει να σεβαστούμε την ισορροπία ανάμεσα σε τεχνολογία και έξαψη. Προς το παρόν, τόσο η οικονομία όσο και η τεχνολογία, έχουν αποσταθεροποιήσει το άθλημα».

 

Θα αγωνίζεσαι το 2014; Έχεις σκεφτεί να αποσυρθείς, όπως ο Biaggi;

 

«Κάθε χρόνο σκέφτομαι την απόσυρση ως ενδεχόμενο, όμως όσο έχω κίνητρο και διασκεδάζω πάνω στη μοτοσυκλέτα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Φέτος ένιωθα πολύ ωραία και συν τοις άλλοις υπήρξαν αρκετοί που με έψαχναν και ήθελαν τις υπηρεσίες μου. Έχω την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσω, οπότε τι παραπάνω θα μπορούσα να ζητήσω;».

 

Ίσως ένα ωραίο δώρο για τις γιορτές…;

 

«Έχω τη δική μου φιλοσοφία ζωής: κάθε χρονιά υπάρχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσω. Κοιτώντας στο μέλλον, προφανώς και θέλω να κερδίζω, να βελτιώνομαι ως άνθρωπος και ως αναβάτης. Αυτή είναι η προσωπική μου πρόκληση! Πάντα μου αρέσει μια καινούργια πρόκληση για κάθε νέο έτος και φέτος έχω ήδη ένα στόχο. Να δουλέψω σκληρά ώστε να βελτιωθώ και να γίνω καλύτερος!»

 

Επόμενο άρθρο »

Ακροβατικά στο όμορφο Παρίσι

« Προηγούμενο άρθρο

Τώρα θ’ αγωνίζομαι στ’ αστέρια…!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα