• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Δεν φοβήθηκα ποτέ τον Rossi!
Τους σεβόμουν όλους αλλά δεν φοβήθηκα κανέναν!
Νέα 23/12/2012 - 15:15

Ο Jorge Lorenzo έκανε μια μικρή στάση στην Ιταλία, στο δρόμο για την πατρίδα του όπου και θα γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τους φίλους και την οικογένειά του. Ο λόγος ήταν η ετήσια γιορτή της Nolan, της εταιρείας με την οποία στα έξι χρόνια συνεργασίας του, έχει κερδίσει 3 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και την οποία θα αφήσει του χρόνου για μια άλλη φίρμα. Αυτό το γεγονός ήταν η αφορμή για το ειδικό δώρο που έκανε ο Πρόεδρος της εταιρείας στον Jorge, όπως μπορείτε να δείτε και στη φωτογραφία.

 

Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής μόλις γύρισε από την Ασία, όπου πήρε μέρος στον Αγώνα των Πρωταθλητών και ολοκλήρωσε μερικές διαφημιστικές του υποχρεώσεις. «Το ταξίδι μου ήταν απαιτητικό, με πολλές συνεντεύξεις», σχολίασε ο Jorge. «Αυτό όμως είναι θετικό, διότι σημαίνει ότι σε αναζητούν και είναι καλύτερο από το να κάθεσαι σπίτι σου. Από τη μια είναι κουραστικό και θες λίγες ημέρες να ηρεμήσεις, από την άλλη όμως είναι θετικό!»

 

Ο δεύτερος αυτός Τίτλος ήταν διαφορετικός σε κάτι από τον πρώτο;

 

«Κάθε Τίτλος είναι σημαντικός και το να είσαι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του MotoGP, είναι το αποκορύφωμα για κάθε αναβάτη. Η πρώτη φορά είναι περισσότερο συναισθηματική, όπως κάθε τι που πετυχαίνεις για πρώτη φορά. Ωστόσο παίζει ρόλο και πόσο δυσκολεύτηκες για να τα καταφέρεις και φέτος ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα από το 2010».

 

Μερικοί σε χαρακτήρισαν πολύ συντηρητικό προς το τέλος του Πρωταθλήματος. Τι τους απαντάς;

 

«Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα και στους τελευταίους 5 αγώνες δεν είχα καμμία Yamaha μπροστά μου, παρά το ότι έχουν μερικούς πολύ γρήγορους αναβάτες. Δεν πήγαινα αργά. Ήμουν σταθερά στη δεύτερη θέση και ο Dani ήταν σε τρομερή κατάσταση! Οδηγούσε χωρίς να είχε να χάσει κάτι και είχε στη διάθεσή του μια πολύ δυνατή Honda. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάλευα για έναν Παγκόσμιο Τίτλο. Το σημαντικό είναι να τερματίσεις όντας το #1!».

 

Ανησυχείς καθόλου λόγω του ότι στα τελευταία σου τεστ έβρεχε;

 

«Σχετικά. Για την ώρα δεν νιώθω πίεση διότι πέτυχα το όνειρό μου. Ήμουν δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 250cc και τώρα είμαι δυο φορές και στη μεγάλη κατηγορία. Μπορώ να πω ότι υπάρχει μια μικρή ανησυχία, όμως γνωρίζω ότι η Yamaha δουλεύει σκληρά όπως άλλωστε κι εγώ τόσο εντός, όσο και εκτός πίστας. Δεν μπορώ να ζητήσω κάτι άλλο από ένα εργοστάσιο που δίνει ήδη το 110%».

 

Μπορούν να δουλέψουν στη μοτοσυκλέτα του 2013, χωρίς κάποια πληροφόρηση από εσένα ή τον Rossi;

 

«Είναι δύσκολο και θα ήταν πιο εύκολο για τους μηχανικούς αν είχαμε κάνει αρκετούς γύρους στη Βαλένθια και την Aragon».

 

Τι θα αλλάξει στη Yamaha, με την επιστροφή του Rossi; Είναι δύσκολος ως ομόσταυλος, ειδικά στο θέμα της δημοσιότητας.

 

«Ο Valentino δεν είναι δύσκολος. Έχει κερδίσει 9 Παγκόσμια Πρωταθλήματα και πάνω από 100 αγώνες και είναι πολύ χαρισματικός με τα ΜΜΕ. Είναι φυσιολογικό που πολλοί τον υποστηρίζουν. Πάντοτε βλέπω τα θετικά ενός ζητήματος. Όταν πρωτοήρθα στο MotoGP, τους σεβόμουν όλους, αλλά δεν φοβήθηκα ποτέ μου κανέναν!Από την πρώτη στιγμή προσπάθησα να κερδίσω. Δεν ανησυχούσα για τον ομόσταυλό μου, γνωρίζοντας ότι έπρεπε αποκλειστικά να εστιάσω σ’ εμένα και την απόδοσή μου. Τώρα είμαι σε καλύτερη θέση, σε σύγκριση με το 2008, και είμαι πιο θετικός και ήρεμος από ποτέ!».

 

Ποιόν φοβάσαι περισσότερο του χρόνου; Τον Rossi ή τον Marquez;

 

« Δεν είναι σωστή η λέξη φόβος και δεν ξέρω ποιος από τους δυο θα είναι πιο γρήγορος. Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις μοτοσυκλέτες!»

 

Αγωνίστηκες με αυτοκίνητα αρκετές φορές φέτος το χειμώνα. Το έχεις σκεφτεί σοβαρά να γίνεις οδηγός σε αγώνες αυτοκινήτων;

 

«Αν το κάνω στο μέλλον, θα είναι μόνο για διασκέδαση. Δεν θα μπορούσα να συναγωνιστώ οδηγούς που είναι στα αυτοκίνητα από μικρά παιδιά, με τεράστια εμπειρία. Θα ήταν σαν να ήθελαν αυτοί να κερδίσουν έναν αγώνα MotoGP, πράγμα αδύνατο!».

 

Τι θα ήθελες για τα Χριστούγεννα;

 

«Υγεία για μένα, τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Στα επαγγελματικά, θα ήταν ωραίο να ξανακέρδιζα τον Τίτλο, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορείς να ζητήσεις από τον Άγιο Βασίλη! Είναι κάτι για το οποίο πρέπει να μάχεσαι κάθε ημέρα!».

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Συνεχίζουν μαζί Gresini και Federal Oil

« Προηγούμενο άρθρο

Ducati 1199 Panigale RS13

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα