• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aγώνας Πρωταθλητών: O Grosjean νικητής
Ο Lorenzo τρεις ήττες, έφτασε προημιτελικό ο Doohan!
Νέα 16/12/2012 - 19:27

Στον Αγώνα των Πρωταθλητών (ROC Nations Cup) που έγινε στην Bangkok φέτος, αρκετοί θρύλοι του αυτοκινήτου και δύο από το χώρο της μοτοσυκλέτας, οι Jorge Lorenzo & Mick Doohan αγωνίστηκαν με διαφορετικά αυτοκίνητα σε μια διαδρομή που διαμορφώθηκε στο στάδιο Rajamangala. 

Εκτός από πρωτότυπα τύπου μπάγκι, οι αγωνιζόμενοι αγωνίστηκαν σε “κόντρες” ανά δύο, με Audi R8 LMS, VW Scirocco, Lamborghini Gallardo Super Trofeo και Toyota GT86.

 

Στο 1ο γκρουπ οι Sébastien OGIER (από το WRC) και ο David COULTHARD (από την Formula 1), πήραν το εισιτήριο για το προημιτελικό.

Από το 2ο γκρουπ οι Tom KRISTENSEN (8 φορές νικητής των 24 Ωρών του Le Mans) και ο Ho-Pin TUNG (ROC Asia), κέρδισαν τις μάχες.

Στο 3ο γκρουπ ο Sebastian VETTEL (Formula 1) δεν είχε πρόβλημα να τους κερδίσει όλους. Ο Jorge LORENZO (MotoGP) έχασε εκτός από τον Γερμανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή, από τον Tin SRITRAI (ROC Ταϊλάνδης) και από τον Mick DOOHAN (500cc MotoGP), για να μείνει εκτός συνέχειας. Ο Αυστραλός όμως κέρδισε τον Ταϊλανδό και έτσι η μοτοσυκλέτα είχε έναν εκπρόσωπο στους προημιτελικούς αγώνες.

Από το 4ο γκρουπ ο Michael SCHUMACHER (Formula 1) και ο Γάλλος Romain GROSJEAN (Formula 1) πήραν την πρόκριση.

 

Στους προημιτελικούς ο Γάλλος συνέχισε την τρομερή οδήγηση και κέρδισε τον Vettel, κάνοντας την πρώτη έκπληξη. Ο Schumacher με τη σειρά του απέκλεισε τον “δικό μας” Doohan, ενώ ο Coulthart επιβλήθηκε του Tung και ο Kristensen του Ogier.

 

Στον ένα ημιτελικό ο Grosjean κέρδισε για 2η συνεχόμενη φορά έναν πολυ-πρωταθλητή Formula 1 από την Γερμανία, τον Schumacher και πήρε το ψυχολογικό προβάδισμα για τον Τελικό, όπου θα αντιμετώπιζε τον Kristensen που εντωμεταξύ νίκησε τον Coulthard.

Doohan
Doohan

 

Στον Μεγάλο Τελικό στην πρώτη αναμέτρηση ο Romain Grosjean φάνηκε ότι μπορεί να συνεχίσει την επιτυχία, όμως ο Tom Kristensen απάντησε στη δεύτερη αναμέτρηση, ισοφαρίζοντας το σκορ σε 1-1.

Η τρίτη και τελευταία αναμέτρηση έληξε υπέρ του οδηγού της Formula 1, που πήρε τον ποθητό Τίτλο “Champion of Champions 2012”, δηλαδή Πρωταθλητής των Πρωταθλητών!

 

Lorenzo
Lorenzo
Doohan
Doohan
Lorenzo, Doohan
Lorenzo, Doohan
Lorenzo
Lorenzo
Lorenzo
Lorenzo
Grosjean
Grosjean

Επόμενο άρθρο »

HRC: Περιμένει αρκετές νίκες από τον Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

Aγώνας Πρωταθλητών: Η Γερμανία κέρδισε το ομαδικό

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα