• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ομάδα Red Bull MotoGP;
Ποτέ μην λες ποτέ!
Νέα 11/12/2012 - 13:04

«Ίσως δεν έχουμε βρει ακόμα την κατάλληλη ομάδα», τόνισε το αφεντικό της Red Bull, Dietrich Mateschitz, όταν ρωτήθηκε γιατί το ενεργειακό ποτό δεν έχει προσπαθήσει να κατεβάσει ομάδα στο MotoGP, αντιγράφοντας την επιτυχημένη του παρουσία στη F1. Η πολυνίκης ομάδα της Red Bull στη F1, ξεκίνησε το 2005 μετά την εξαγορά της Jaguar Racing και αποδείχτηκε μια εξαιρετικά επιτυχημένη στρατηγική.


 

 

Ο Mateschitz έχει επενδύσει και σε μια δεύτερη ομάδα στη F1 – τη Scuderia Toro Rosso – σε μια ομάδα του NASCAR και σε 4 ποδοσφαιρικούς συλλόγους! Πρόσφατα μάλιστα, κατάφερε να πάρει τα εμπορικά δικαιώματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ράλλυ FIA. Μετά την αναπάντεχη αυτή εξέλιξη, ο Mateschitz έδωσε συνέντευξη τύπου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε τη σημασία του μηχανοκίνητου αθλητισμού για την εταιρεία.

 

Να θυμίσουμε ότι το Red Bull είναι χορηγός στα αμερικάνικα GP και έχει παρουσία σε διάφορους αναβάτες και ομάδες. Ωστόσο, η μοναδική ομάδα με τα χρώματα του Red Bull είναι η εργοστασιακή ΚΤΜ της Moto3, με την οποία αγωνίζεται και ο δικός μας Θανάσης Σίσσης, αν και με τα ίδια χρώματα αγωνίστηκε στην Ινδιανάπολη και ο Stefan Bradl φέτος (βλ. φωτό).

 

Το ενδιαφέρον έγινε πιο έντονο, όταν o Mateschitz ρωτήθηκε για τη φιλοσοφία της εταιρείας πάνω στην ιδιοκτησία και στη χορηγία: «Αν η ιδιοκτησία είναι σημαντική, τότε γιατί δεν έχετε μια ομάδα RedBull στο MotoGP;» Για να απαντήσει: «Υπάρχει ξεκάθαρη διαφοροποίηση τόσο σε ποιοτικό αλλά και σε ποσοτικό επίπεδο. Με τη χορηγία αγοράζεις ένα μέρος, μια διαφημιστική πινακίδα σε στάδιο ή όπου αλλού διεξάγεται κάποιο γεγονός και το αγοράζεις για συγκεκριμένο ποσό. Με την ιδιοκτησία είσαι 100% υπεύθυνος και η συνεισφορά σου στην επιτυχία ή στην αποτυχία είναι εξέχουσα. Όσο για το MotoGP; Ποτέ μην λες ποτέ! Ίσως δεν έχουμε βρει ακόμα την κατάλληλη ομάδα!»

 

Επόμενο άρθρο »

Scassa: Δεν έχω υπογράψει με την ParkinGO

« Προηγούμενο άρθρο

Επιστρέφει στα BSB ο Kiyonari

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα