• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Από τη Ducati στην Aston Martin
Η Investindustrial εξαγόρασε το 37,5% της Aston Martin
Νέα 10/12/2012 - 14:37

H Investindustrial – όπως έγινε γνωστό – συμφώνησε και εξαγόρασε το 37,5% της Aston Martin Lagonda Ltd από την εταιρεία με έδρα το Κουβέιτ, Investment Dar. Η Investindustrial θα επενδύσει 241 εκατ. ευρώ, υπό τη μορφή αύξησης κεφαλαίου, όπως άφησε να γίνει γνωστό την Παρασκευή, ο βρετανός κατασκευαστής.

 

Η Aston Martin, τα αυτοκίνητα της οποίας έγιναν διάσημα για τους πρωταγωνιστικούς τους ρόλους στις ταινίες με τον James Bond, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή θα της επιτρέψει να  «επενδύσουμε πάνω από μισό εκατομμύριο λίρες σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες για τα επόμενα 5 χρόνια!». Παράλληλα, η βρετανική εταιρεία πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξει συνεργασία στον τεχνολογικό τομέα, ανάμεσα στην Aston Martin και τη Daimler AG (Mercedes), κάτι που πολλοί αναλυτές περίμεναν ότι θα γίνει.

 

Ο ιταλικός Όμιλος κατάφερε να “κερδίσει” τη Mahindra, στη μάχη που δόθηκε μεταξύ τους για το μερίδιο της Aston Martin, παρά τις αρχικές προβλέψεις που έλεγαν ότι το φαβορί ήταν η εταιρεία από την Ινδία. Ίσως το πιο διάσημο αυτοκίνητο της εταιρείας, να είναι η DB5 (στη 2η φωτό) με τον Sean Connery στο ρόλο του James Bond!

 

Η εταιρεία αντιμετώπισε δυσκολίες τα τελευταία χρόνια και παρά τις περικοπές χρειαζόταν άμεσα μια ένεση χρημάτων, για Έρευνα και Ανάπτυξη αλλά και για την κατασκευή καινούργιων μοντέλων. Πάντως, η Investindustrial δεν είναι ξένη προς τις πολυτελείς φίρμες, μιας και το 2006 είχε αγοράσει τη Ducati την οποία και πούλησε τον περασμένο Απρίλιο στην Audi, για 860 εκατομμύρια ευρώ. Από την άλλη, η Aston Martin είχε πουληθεί το 2007 από την αμερικάνικη Ford Motor Co στη εταιρεία από το Κουβέιτ, Investment Dar και σε μια ακόμη εταιρεία από το Κουβείτ, την Adeem Investment Co, για 479 εκατ. ευρώ.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK: Camier vs Cluzel

« Προηγούμενο άρθρο

Κληρώθηκαν μαζί Lorenzo-Vettel

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα