• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Νέα πίστα στη Μαλαισία!
Με το όνομα Motorsport City!
Νέα 10/12/2012 - 12:46

Η ιδέα του Lin Jarvis να φιλοξενήσει η Μαλαισία δυο αγώνες, ούτως ώστε να γίνει ακόμα μεγαλύτερη η διείσδυση στο κοινό της Ανατολής του MotoGP, φαίνεται ότι θα πάρει σάρκα και οστά καθώς ο δισεκατομμυριούχος από τη Σιγκαπούρη, Peter Lim – ο οποίος παράλληλα τυγχάνει εις εκ των μετόχων της ομάδας της McLaren στη F1 – σχεδιάζει να κατασκευάσει μια νέα πίστα, με το όνομα Motorsport City, στην επαρχία Johor Iskandar της Μαλαισίας.

 

Η πίστα θα βρίσκεται πολύ κοντά στα σύνορα Μαλαισίας – Σιγκαπούρης και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2015 ή 2016. Το μήκος της πίστας θα φτάνει τα 4 με 4,5 χιλιόμετρα (1,5 χιλιόμετρο θα είναι η μεγάλη ευθεία), ενώ η χρήση της θα είναι πολύπλευρη, καθώς θα είναι σε θέση να φιλοξενεί GT, αγώνες go-kart, αγώνες μοτοσυκλετών αλλά και «θα παρέχει τη δυνατότητα στους πλούσιους από τη Σιγκαπούρη – οι οποίοι δεν έχουν που αλλού να οδηγήσουν τις Ferrari ή τις Lamborghini τους – να διασκεδάζουν με τα αυτοκίνητά τους!», σύμφωνα με τον ίδιο τον Lim (στη φωτό δεξιά).

 

Παράλληλα, το όλο project προβλέπει την κατασκευή σπιτιών, ενός μουσείου για αυτοκίνητα, μια σύγχρονη σχολή οδηγών, εργαστήρια, αποθήκη, ένα εργοστάσιο go-kart, γκαράζ και χώρους διασκέδασης. Για το ρόλο του σχεδιαστή, έχουν ακουστεί τα ονόματα τόσο του Hermann Tilke, όσο και του Clive Bowen.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK: Έτοιμος για τον Τίτλο ο Guintoli!

« Προηγούμενο άρθρο

Νέα αλλαγή στο GP του Sachsenring;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα