• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pirro: Δοκιμαστής τώρα…
… αγωνιζόμενος το 2014!
Νέα 06/12/2012 - 12:38

Την περασμένη εβδομάδα δοκίμασε τη D16 στη Jerez, ενώ την Τρίτη ορκίστηκε μέλος του Αστυνομικού Σώματος της Ιταλίας. Ο Michele Pirro είναι ένας πολυάσχολος άνδρας, ο οποίος μόλις πρόσφατα ξεκίνησε τη νέα του καριέρα ως δοκιμαστής της Ducati. Ένας δοκιμαστής επιφορτισμένος με το έργο της βελτίωσης της Desmosedici, η οποία προέρχεται από δυο μετριότατες χρονιές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. «Πρόκειται για ένα όνειρο που γίνετε πραγματικότητα!», σχολίασε ο Ιταλός στο gpone.com «Το να οδηγάς μια μοτοσυκλέτα MotoGP είναι στόχος κάθε αναβάτη, ενώ να το κάνεις για τη Ducati είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο!»

 

Πως αισθάνεσαι ως δοκιμαστής;

 

«Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος. Δεν νιώθω καν ότι είμαι δοκιμαστής! Βρήκα μια ομάδα που είναι πολύ επαγγελματική. Είναι μια νέα κατάσταση για μένα και σίγουρα θα είναι τέλεια εμπειρία»

 

Τα αρνητικά της δουλειάς σου;

 

«Το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν θα μπορώ να αγωνίζομαι σε κάθε αγώνα, αλλά εν τω μεταξύ θα περνάω αρκετό χρόνο με τη μοτοσυκλέτα και θα περιμένω τη νέα ευκαιρία που θα μου παρουσιαστεί. Μετά τη δοκιμή με τη Ducati στο Mugello, μου πρόσφεραν τη δουλειά ως δοκιμαστή και τότε μου φάνηκε ως η καλύτερη επιλογή! Δεν θα αγωνίζομαι στους αγώνες, είναι η αλήθεια, αλλά θα έχω την ευκαιρία να αποδείξω την αξία μου!»

 

Και για το 2014;

 

«Θα επιστρέψω στους αγώνες. Η συμφωνία με τη Ducati είναι να είμαι δοκιμαστής για ένα χρόνο, με μερικές έκτακτες συμμετοχές, και στη συνέχεια – έχοντας περισσότερη εμπειρία – θα αγωνιστώ σε όλη τη σεζόν και πάλι».

 

Σε ποιους αγώνες θα σε δούμε την επόμενη σεζόν;

 

«Θα είμαι στη Jerez, στο Mugello, και στο Misano σίγουρα».

 

Πως έχει αλλάξει η ζωή σου, από τότε που ήσουν αγωνιζόμενος;

 

«Όταν ο Nicky και ο Andrea ανεβαίνουν στη μοτοσυκλέτα, στόχος τους είναι να την προσαρμόσουν στο στυλ τους και να βελτιώσουν την απόδοσή τους. Από την άλλη, εγώ πρέπει να καταλάβω τις δυνατότητες των νέων εξαρτημάτων και να επιλέξω ανάλογα».

 

Στο τεστ στην Ισπανία ήσουν γρήγορος από την αρχή!

 

«Μου άρεσε από την αρχή η Desmosedici. Είναι πολύ ικανοποιητικό το να την οδηγάς και νιώθω εμπιστοσύνη πάνω της. Οι χρόνοι ήρθαν στη συνέχεια. Για την ώρα δεν μπορώ να βρω κάποιο ελάττωμα και για το λόγο ότι δεν έχω σημείο αναφοράς από άλλη μοτοσυκλέτα MotoGP. Είναι σαν να έχω μπει σε μια Ferrari, αφού οδηγούσα πρώτα ένα Fiat Punto!».

 

Επόμενο άρθρο »

SBK: Νέος αναβάτης για Grillini Racing

« Προηγούμενο άρθρο

Θέλει το Παγκόσμιο Ρεκόρ ο Toseland!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα