• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Monza: O Rossi 1ος την 1η μέρα
Κέρδισε την 2η από τις 2 Ειδικές της ημέρας
Νέα 24/11/2012 - 01:33

Το φετινό Rally Monza ξεκίνησε το αγωνιστικό του μέρος την Παρασκευή το απόγευμα και όταν νύχτωσε ολοκληρώθηκε η 2η Ειδική Διαδρομή, από τις 2 που περιλάμβανε το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας. To Σάββατο ο αγώνας περιλαμβάνει 5 ειδικές, ενώ την Κυριακή ολοκληρώνεται με 2 ακόμη ειδικές. 

Από την πρώτη στιγμή – με τη απουσία φέτος του Loeb – φάνηκε ότι ο αγώνας είναι υπόθεση του Rinaldo “Dindo” Capello που έχει κερδίσει στο παρελθόν και είναι οδηγός της Citroen με DS3 WRC και του Valentino Rossi που και φέτος όπως πέρυσι, οδηγεί ένα Ford Fiesta WRC.

O Capello κέρδισε την 1η Ειδική με διαφορά 0.1 του δευτερολέπτου από τον Rossi, ενώ ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μοτοσυκλέτας, κέρδισε την 2η Ειδική με διαφορά 0.4 του δευτερολέπτου και έτσι έκλεισε την 1η μέρα στην 1η θέση με διαφορά 0.3 του δευτερολέπτου.

Grazziano Rossi
Grazziano Rossi

Τρίτος στη κατάταξη είναι ο Bonanomi με Citroen C4 WRC και διαφορά πάνω από 9'' δευτερόλεπτα. Ο Longhi με ίδιο αυτοκίνητο στην 4η θέση, ενώ στην 5η θέση από την ομάδα VR46 ο Roberto Brivio με συνοδηγό τον πρώην μάνατζερ του Valentino, τον Davide Brivio.

O Uccio Salucci, ο κολλητός του Rossi επίσης της ομάδας VR46, με Ford Fiesta WRC και αυτός,είναι στην 8η θέση, μπροστά από τον Andrea Dovizioso που στο τιμόνι μιας Citroen DS3 WRC κάνει καλή εμφάνιση στην 9η θέση. Με ίδιο αυτοκίνητο ο Jorge Lorenzo έκανε άσχημο ξεκίνημα με την 15η θέση και διαφορά 14'' στην 1η Ειδική, αλλά φάνηκε βελτιωμένος στην 2η, μείωσε τη διαφορά του από τον Rossi στα 6'' και με σύνολο διαφοράς 20.9 δευτερόλεπτα έχει την 13η θέση στην κατάταξη του αγώνα.

Andrea Dovizioso
Andrea Dovizioso

Ο Claudio Corti (της Moto2, που έτρεξε με την Avinthia στον τελευταίο αγώνα του MotoGP), με Peugeot 207, βρίσκεται στην 3η θέση της σχετικής κατηγορίας S20 και στην 23η της γενικής κατάταξης. Με ίδιο αυτοκίνητο ο Loris Capirossi βρίσκεται στην 29η θέση γενικής και 6η της κατηγορίας.

Ο Simone Corsi (Moto2), με Peugeot 207 και αυτός βρίσκεται στην 47η γενικής και 16η της κατηγορίας του.

Ο Guido Meda, ο παρουσιαστής του MotoGP στην Ιταλική τηλεόραση, προφανώς είχε την άτυχη στιγμή του και βρίσκεται στην τελευταία 82 θέση, ενώ φέτος ο Grazziano Rossi, ο πατέρας του Valentino συμμετέχει μόνο στο Show, αφού πάντα χαρίζει θέαμα με ατέλειωτες πλαγιολισθήσεις.

Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo

 

Jorge Lorenzo
Jorge Lorenzo

Επόμενο άρθρο »

MV Agusta και ParkinGO μαζί το 2013!

« Προηγούμενο άρθρο

Αλλαγές στο ημερολόγιο αγώνων του 2013

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα