• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία Moto2: Πρωταθλητής ο Marquez!
Η νίκη στον Espargaro αλλά ο Marquez πανηγυρίζει!
Νέα 28/10/2012 - 06:53

O Marquez κατάφερε να εξασφαλίσει το δεύτερό του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το πρώτο του στην Moto2, ανεβαίνοντας στην 3η θέση του βάθρου στον προτελευταίο αγώνα Πρωταθλήματος, στην Αυστραλία. Ο 19χρονος αναβάτης, ο οποίος είχε χάσει σχεδόν τις χειμερινές δοκιμές εξαιτίας προβλήματος διπλωπίας, κυριάρχησε στην δεύτερή του σεζόν στα 600cc, κερδίζοντας 8 αγώνες και έχοντας 13 βάθρα σε 17 αγώνες! Να θυμίσουμε βέβαια, ότι ο νεαρός οδηγός θα κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία του χρόνου, ομόσταυλος του Dani Pedrosa παίρνοντας την θέση του Casey Stoner!

Στον αγώνα, ο Espargaro δεν ξεκίνησε καλά και στις πρώτες στροφές τον πέρασαν οι Nakagami, Marquez και Luthi. Ωστόσο, μετά από έναν γύρο, τον αγώνα οδηγούσαν οι Espargaro και Marquez, με τους δυο Ισπανούς να ξεχωρίζουν και από πίσω να ακολουθούν οι Redding, Nakagami και ο Zarco. Στην συνέχεια ο Espargaro έδειχνε σε εκπληκτική κατάσταση καθώς είχε αφήσει με μεγάλη διαφορά πίσω του τον Marquez! Ο τελευταίος μάλιστα δεν κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση του Redding, ο οποίος πέρασε στην 2η θέση. Ο Luthi δεν έκανε καλό αγώνα, πέφτοντας στην 12η θέση, ενώ αργότερα έπεσε κιόλας, με τον West να ανεβάζει στροφές και να πλησιάζει αρκετά τον Marquez στην 3η θέση!

 

Τρεις γύροι απέμεναν όταν ο τρομερός West έκανε την κίνησή του στον νέο Παγκόσμιο Πρωταθλητή της κατηγορίας, με τους συμπατριώτες του στην εξέδρα να πανηγυρίζουν! Ο Αυστραλός δεν σταμάτησε εκεί, αλλά επιτέθηκε και στον Redding, χωρίς όμως επιτυχία. Στην συνέχεια όμως ο West κατάφερε να πάρει την 2η θέση – ο Espargaro είχε εξαφανιστεί μπροστά – για να τον ακολουθήσει ο Marquez, κάτι που σήμαινε ότι ο Redding έπεσε στην 4η.

 

Την καρώ σημαία πέρασε με την απίστευτη διαφορά των 16 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, ο Espargaro, με τον West να παίρνει το δεύτερό του βάθρο και τον Marquez να φιγουράρει τρίτος και να στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής Moto2! Ο νεαρός είναι ο 5ος Ισπανός που έχει κερδίσει την μεσαία κατηγορία και ο πρώτος που το καταφέρνει με Suter!

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο!

 

Επόμενο άρθρο »

Ανακοινώθηκε ο αντικαταστάτης του Spies

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία Moto3: Νίκη για Cortese βάθρο για Σίσση!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα