• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία Moto3: Νίκη για Cortese βάθρο για Σίσση!
Έλαμψε μέσα στην δεύτερη πατρίδα του ο Θανάσης!
Νέα 28/10/2012 - 06:21

Ο αγώνας της Moto3 ήταν συναρπαστικός και με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς μας κράτησε σε αγωνία μέχρι το τέλος, όταν πρώτος την γραμμή τερματισμού πέρασε ο Cortese, ακολουθούμενος από τον Oliveira και στην συνέχεια έναν εξαιρετικό Θανάση Σίσση, ο οποίος μέσα στην 2η πατρίδα του έδειξε πολύ καλά στοιχεία, κατέβασε πολύ τον χρόνο του και κατάφερε να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Στην αρχή του αγώνα ήταν ο Khairuddin αυτός που ξεκίνησε με απίστευτη δύναμη και πήρε κεφάλι στην κούρσα, ενώ πίσω του βρέθηκε ένας τρομερά δυνατός Salom, ο οποίος σκαρφάλωσε πολύ γρήγορα από την 9η θέση. Από κοντά ακολουθούσαν οι Folger και Rossi, τους οποίους λίγο πιο πίσω κυνηγούσε ο Cortese. Μετά από μερικούς γύρους αναγκάστηκε να αποσυρθεί ο Moretti, με τον Ajo να καταφέρνει να σώσει μια πτώση και τον Cortese να παίρνει το προβάδισμα με τον Oliveira να ακολουθεί καθώς η όλη μορφή του αγώνα είχε αλλάξει μετά από τιμωρία που επιβλήθηκε στους Folger, Salom, Rossi, Moncayo και Miller(jump-starts).

 

Στην μάχη για την τρίτη θέση, μαζί με τον Vinales, ήταν ο Θανάσης, με τον Ajo – 13 γύρους πριν το τέλος – να μην στέκεται τυχερός και πάλι και να ρίχνει την μοτοσυκλέτα του στην άμμο. Εν τω μεταξύ η μάχη για την τελευταία θέση το βάθρου “είδε” και μερικούς άλλους διεκδικητές: τους Fenati, Tonucci, Rins, Vazquez και Kent! Οχτώ γύρους πριν το τέλος είχαμε την πτώση του Vinales, πράγμα που σήμανε το τέλος του αγώνα γι’ αυτόν!

 

Μετά από 2 γύρους ο Oliveira έκανε την κίνησή του στον Cortese, για να πάρει κεφάλι στον αγώνα για πρώτη φορά! Στον ίδιο γύρο αποσύρθηκε με μηχανική βλάβη ο Finsterbusch, με τον Khairuddin να έχει την ίδια μοίρα λίγο αργότερα. Παράλληλα, ο Cortese κατάφερε και ξαναπήρε το προβάδισμα, ενώ πλέον απέμεναν δυο γύροι… δυο καταπληκτικοί γύροι για το τέλος! Η μάχη για την τελευταία θέση του βάθρου δόθηκε ανάμεσα στους Rins, Θανάση, Kent, Fenati και Vazquez με τους αναβάτες να είναι πολύ κοντά, δίνοντας μάχες φέρινγκ-φέρινγκ! Στο τέλος είχαμε την 5η νίκη του Cortese, o οποίος απειλήθηκε ουσιαστικά προς το τέλος μόνο από τον Oliveira, ενώ η συγκλονιστική μάχη για το βάθρο κρίθηκε στην γραμμή τερματισμού, καθώς από την 3η μέχρι την 6η θέση είχαμε διαφορές στο 1/10!!

 

Ο Θανάσης μας έκανε όλους υπερήφανους καταφέρνοντας να επικρατήσει σε αυτήν την σκληρή μάχη, κερδίζοντας παράλληλα και τα χειροκροτήματα της εξέδρας. Ο Σίσσης έδειξε απίστευτη ψυχραιμία και επιβραβεύτηκε με το καλύτερό του αποτέλεσμα στην παρθενική του εμφάνιση στην μικρή κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Λίγο μετά τον τερματισμό του, ο νεαρός Ελληνο-Αυστραλός δήλωνε: «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενος, ΟΥΡΛΙΑΖΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΟΣ ΜΟΥ!» Και εις ανώτερα!!


Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στο συνοδευτικό μας αρχείο

 

Επόμενο άρθρο »

Αυστραλία Moto2: Πρωταθλητής ο Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

Πρώτο βάθρο για τον Θανάση Σίσση

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα