• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Ο “δικός μας” Schwantz μελαγχολεί για το αγαπημένο του Donington
Ο αμερικανός θρύλος των GP, Kevin Schwantz, δηλώνει την θλίψη του για την μελλοντική αλλαγή του Βρετανικού MotoGP, αναπολώντας στιγμές από το ένδοξο παρελθόν του…
Νέα 16/02/2009 - 10:04
Όπως έγινε γνωστό από την διοργανώτρια εταιρία Dorna, ο αγώνας του Βρετανικού MotoGP για την ερχόμενη σεζόν του 2010, θα μεταφερθεί από την πίστα του Donington Park σε αυτή του Silverstone.

Από το 1987, το Donington Park με τις χαρακτηριστικές πλαγιές και τα πανέμορφα, φυσικά υψομετρικά επίπεδα στην χάραξή του, φιλοξενούσε ανελλιπώς αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας (GP και SBK), ενώ εντελώς αιφνιδιαστικά από το 2010, χάνει τα δικαιώματα διεξαγωγής MotoGP!

Ο Τεξανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής GP500 του 1993 Kevin Schwantz, είχε κερδίσει τέσσερις από τις συνολικά 25 νίκες του στα Grand Prix, μέσα στην πίστα του Leicestershire της Βρετανίας. Παράλληλα, απέκτησε τέτοια φήμη και δημοτικότητα στο φανατικό βρετανικό κοινό, που βαφτίστηκε στροφή με το όνομά του στην ίδια πίστα. ΟKevin Schwantz at Donington
Kevin Schwantz at Donington
ίδιος, μιλώντας στο “Derby Evening Telegraph” σχετικά με την απομάκρυνση του Donington από το αγωνιστικό ημερολόγιο του 2010, δηλώνει έντονα απογοητευμένος:

“Το μέρος έχει ιδιαίτερη σύνδεση με εμένα, γιατί πίσω στην Αμερική, οι αγώνες MotoGP δεν ήταν σπουδαία υπόθεση. Πραγματικά, το Donington είχε γίνει το δεύτερο σπίτι μου. Ήταν πραγματικά σπουδαία πίστα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στο χτίσιμο του ονόματός μου”.

“Ειδικότερα ο θεσμός Match Series του ’87 (παρόμοιας μορφής με τον αγώνα των Εθνών), ήταν πολύ σημαντικός για εμένα, αφού είχα για πρώτη φορά την δυνατότητα να δείξω τι μπορώ να κάνω, μπροστά στο βρετανικό πλήθος. Οι αγώνες του Match Series, μεταξύ Αμερικής και Αγγλίας, ήταν πάντοτε πολύ ιδιαίτεροι, αλλά εκεί συνέβαιναν και πολλές ακρότητες”.

“Εκεί, στο Donington το 1994 ήταν που κέρδισα τον πρώτο μου αγώνα σε GP, εκεί ήταν που έγινε ο εκθρονισμός του Ron Haslam και επίσης εκεί, ήταν που ο Mick Doohan στην συνέχεια εκθρόνισε εμένα την στιγμή που προπορευόμουν στον Πρωτάθλημα”.

“Σε αντίθεση με τους περισσότερους αναβάτες, μου άρεσε το τελείωμα του γύρου στο Donington, όπου απαιτούσε δυνατό φρενάρισμα. Ακόμα κι όταν δεν τα πήγαινα καλά στο υπόλοιπο της πίστας, εκεί μπορούσα πάντοτε να κερδίσω άφθονο από τον χαμένο χρόνο, κατά το φρενάρισμα. Η στροφή Goddards (όπως λεγόταν το εν λόγω σημείο της πίστας), ήταν το αγαπημένο μου σημείο για προσπέρασμα. Οποιοδήποτε σημείο που απαιτούσε σκληρά φρένα, ήταν πάντοτε ένα από τα δυνατά μου στοιχεία”.

Ο Schwantz αμφιβάλλοντας για το αν το Silverstone μπορεί να συναγωνιστεί την δημοτικότητα του Donington από την πλευρά των αναβατών, προσθέτει: “Στο Silverstone έχω οδηγήσει μόνο με πολιτικό αυτοκίνητο, ωστόσο δείχνει εντελώς επίπεδο, χωρίς ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και είμαι βέβαιος ότι θα χρειαστεί αρκετές βελτιώσεις. Ξέρω ότι οι οδηγοί της F1 μιλούν με ενθουσιασμό για το Silverstone, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα είναι το ίδιο καλό και για τους αναβάτες μοτοσυκλέτας”.

“Κάθε σημείο της πίστας του Donington ήταν πραγματική πρόκληση. Από τις κατηφορικές Craner Curves, το Old Hairpin, μέχρι το ανηφορικό Hollywood και φυσικά την στροφή που πήρε το όνομά μου”.

Επόμενο άρθρο »

ΔIHΜΕΡΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ TRACK DAY ΠΙΣΤΑ ΜΕΓΑΡΩΝ 1η και 2η ΜΑΪΟΥ 2009

« Προηγούμενο άρθρο

Έκλεψε την παράσταση ο Melandri στο Speedcar Series

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα