• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Έκλεψε την παράσταση ο Melandri στο Speedcar Series
Mια ανάσα από τη νίκη στο δεύτερο αγώνα του Κατάρ έφτασε ο Ιταλός αλλά εγκατέλειψε λόγω μηχανικού προβλήματος...
Νέα 15/02/2009 - 12:12
Δύο έμπειροι οδηγοί με θητεία στο χώρο της F1, ο Gianni Morbidelli και ο Vitantonio Liuzzi, μοιράστηκαν τις νίκες στον τρίτο γύρο του Speedcar Series που διεξήχθη την Παρασκευή και το Σάββατο στην πίστα του Κατάρ υπό το φως των προβολέων.

Ωστόσο αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Marco Melandri που συμμετείχε αγωνιζόμενος με το Team Lavaggi.

Ο 26χρονος Ιταλός πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και στους δύο αγώνες και λίγο έλειψε μάλιστα να νικήσει τον δεύτερο.

Στον πρώτο αγώνα που έγινε την Παρασκευή ο Melandri ξεκίνησε από την τέταρτη θέση του γκριντ -ήταν εντυπωσιακός και στις κατατακτήριες δοκιμές- και τερμάτισε όγδοος καθώς είχε κάποιες μικροεξόδους.

Στον δεύτερο αγώνα η σχάρα της εκκίνησης διαμορφώνεται αντιστρέφοντας την κατάταξη του πρώτου και έτσι ο Ιταλός βρέθηκε στην pole position.

Ξεκίνησε πολύ δυνατά και μέχρι τον ένατο γύρο απέκτησε διαφορά της τάξης των 7,5 δευτερολέπτων από τον Tonio Liuzzi. Ο τελευταίος άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά αλλά ο Melandri είχε τον έλεγχο.

Τέσσερις γύρους πριν το τέλος και ενώ όλα έδειχναν ότι θα έκανε την έκπληξη και θα έβαζε τα γυαλιά -έτσι κι αλλιώς το έκανε- σε οδηγούς με τίτλους και διακρίσεις στην F1 όπως ο Villeneuve, o Frentzen ή ο Herbert, το κιβώτιο ταχυτήτων παρουσίασε πρόβλημα και τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει την προσπάθειά του χαρίζοντας έτσι τη νίκη στον Liuzzi.

«Ήμουν συγκεντρωμένος στο να μην κάνω λάθη, αλλά οι αλλαγές των ταχυτήτων γίνονταν όλο και πιο δύσκολες. Δυστυχώς λίγο αργότερα δεν μπορούσα να αλλάξω ταχύτητα και εγκατέλειψα», δήλωσε απογοητευμένος ο Melandri που προσαρμόστηκε άμεσα στα δεδομένα και τις απαιτήσεις του Πρωταθλήματος.

Από την πλευρά του ο Liuzzi, ο οποίος εκτελεί χρέη δοκιμαστή στη Force India στην F1, είπε: «Ήμουν πολύ τυχερός σήμερα. Λυπάμαι για τον Μarco γιατί έκανε πολύ καλό αγώνα. Οδήγησε πάρα πολύ καλά αν και αυτός ήταν μόλις ο δεύτερος αγώνας του». Έφτασε μια ανάσα από τη νίκη στο δεύτερο αγώνα
Έφτασε μια ανάσα από τη νίκη στο δεύτερο αγώνα
Στον πρώτο αγώνα τερμάτισε στην όγδοη θέση
Στον πρώτο αγώνα τερμάτισε στην όγδοη θέση

 

Επόμενο άρθρο »

Ο “δικός μας” Schwantz μελαγχολεί για το αγαπημένο του Donington

« Προηγούμενο άρθρο

Kαρέ καρέ το ατύχημα του Schumi

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα