• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Laguna Seca: Οι αριθμοί!
Τα στατιστικά στοιχεία πριν τον 10ο γύρο Πρωταθλήματος!
Νέα 26/07/2012 - 14:39

Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη του 10ου γύρου Πρωταθλήματος, στην Laguna Seca, όπου – υπενθυμίζουμε – ότι θα συμμετάσχει μόνο η μεγάλη κατηγορία! Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία!

 

75 – Είναι οι πόντοι που έχει μαζέψει ο νεαρός Γερμανός, Stefan Bradl, μέχρι στιγμής στην σεζόν. Πρόκειται για τους περισσότερους που έχει συγκεντρώσει Γερμανός αναβάτης σε μια σεζόν στην μεγάλη κατηγορία! Το 2007, ο Alex Hofmann είχε καταφέρει να φτάσει τους 65!

 

33 χρόνια – Την ημέρα του αγώνα στην πίστα της Καλιφόρνια, θα έχουν περάσει ακριβώς 33 χρόνια από τότε που ο νεαρός Randy Mamola ανέβαινε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου (1979 στην Φιλανδία) και γινόταν ο νεαρότερος αναβάτης που το κατόρθωνε στην μεγάλη κατηγορία! Το ρεκόρ του, 19 χρονών και 260 ημερών, παραμένει μέχρι σήμερα!

 

31 – Ο Nicky Hayden θα γιορτάσει τα 31α του γενέθλια την Δευτέρα, μετά τον αγώνα στην Laguna, ενώ ο Aleix Espargaro – την ίδια ημέρα – θα γίνει ακριβώς 23 χρονών!

 

21 – Στην Ιταλία, o Dani Pedrosa κατάφερε να πάρει την pole για 21η φορά στο MotoGP! Έτσι, έγινε ο Ισπανός με τις περισσότερες poles στην μεγάλη κατηγορία, έχοντας μια περισσότερη από τον μεγάλο του αντίπαλο, Jorge Lorenzo!

 

8 – Η 8η θέση του Casey Stoner στο Mugello, είναι η δεύτερη χειρότερη θέση του Αυστραλού, με την 14η στο Donington – το 2009 – να είναι η πρώτη. Τότε, ο Αυστραλός μαζί με τον Hayden, τον ομόσταυλό του, έκαναν λάθος επιλογή ελαστικών χρησιμοποιώντας βρόχινα στο στεγνό, θεωρώντας ότι οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινώνονταν!

 

5 –  Πέντε είναι οι αναβάτες του MotoGP που έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς σε όλους τους μέχρι τώρα αγώνες. Πρόκειται για τους: Dani Pedrosa, Cal Crutchlow, Valentino Rossi, Nicky Hayden και Hector Barberá.

 

4 – Η 4η θέση του Bradl στην Ιταλία, είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει Γερμανός στην μεγάλη κατηγορία, από το 1989, όταν ο Michael Rudroff τερμάτισε 3ος σε έναν αγώνα όμως, τον οποίο είχαν μποϋκοτάρει οι κορυφαίοι οδηγοί για λόγους ασφαλείας. Την τελευταία φορά που Γερμανός αναβάτης είχε καταφέρει να μπει στην τετράδα, σε αγώνα που συμμετείχαν όλοι, ήταν το 1974 στο Βέλγιο, όταν ο Dieter Braun τερμάτιζε τρίτος, πίσω από τους Phil Read και Giacomo Agostini!

 

3 – Στην Ιταλία, ο Andrea Dovizioso ανέβηκε στο βάθρο για 3η συνεχόμενη φορά! Την τελευταία φορά που κατάφερε κάτι αντίστοιχο δορυφορικός αναβάτης, ήταν ο Marco Melandri το 2006!

 

3 – Ο Lorenzo έχει πάρει την pole στην Laguna Seca, τα 3 τελευταία χρόνια!

 

2 – Από το GP στην Ινδιανάπολη, μόνο 2 οδηγοί έχουν καταφέρει να τερματίσουν μπροστά από τον Lorenzo, σε αγώνες που ο τελευταίος κατάφερε να τερματίσει. Είναι το δίδυμο της Honda: Casey Stoner και Dani Pedrosa!

 

Επόμενο άρθρο »

Ενθουσιασμένος ο Guintoli με την προοπτική της PATA!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Ο Marquez στο Portimao

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα