• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Σπουδαία νίκη του Pedrosa
O Stoner έπεσε, αλλά η Honda δείχνει δυνατή
Νέα 08/07/2012 - 10:05

Ο Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έκανε ένα λάθος στο φρενάρισμα της προτελευταίας στροφής του Αγώνα, την ώρα που προσπαθούσε να πάρει θέση για να επιχειρήσει προσπέρασμα στην τελευταία στροφή, επί του ομόσταυλού του Dani Pedrosa, που προηγείτο και το αποτέλεσμα ήταν να πέσει και τα χάσει όλα: και βαθμούς και πρωτοπορία στο Πρωτάθλημα. 

Όμως ο Casey Stoner πέρα από αυτό βλέπει την Honda πολύ δυνατή, για 2ο συνεχόμενο αγώνα, με το νέο πλαίσιό της και θεωρεί ότι αν συνεχίσουν με αυτή την ορμή, δεν θα υπάρχει πρόβλημα στο τέλος για τον Τίτλο!

Αντίστοιχα ο μεγάλος νικητής, o Dani Pedrosa είχε κρατήσει δυνάμεις για το τέλος και αυτό φάνηκε με τους δύο τελευταίους γύρους στους οποίους πέτυχε τους δύο ταχύτερους γύρους του Αγώνα, φτάνοντας έτσι στην 3η συνεχόμενη νίκη του σε αυτήν την πίστα, την 6η του σε όλες τις κατηγορίες στο Γερμανικό GP, την 1η του φέτος και με αυτήν βλέπει τώρα το όνομά του στη 2η θέση της βαθμολογίας, στο -14 από τον Jorge Lorenzo.

 

Από τη μεριά του ο Ισπανός δέχτηκε την ήττα του και το μόνο που τον χαροποίησε είναι ότι με το λάθος του Stoner είναι και πάλι μόνος πρώτος στη μάχη του Τίτλου. Η επιλογή που του πρότεινε η Bridgestone για χρήση του σκληρότερου ελαστικού, δεν βγήκε ούτε στον ίδιο, ούτε στις άλλες Yamaha και έτσι υπήρξε μετά τον Αγώνα μία διαμάχη με την Ιαπωνική εταιρία, η οποία απάντησε ότι εμείς προτείνουμε, ο οδηγός και η ομάδα επιλέγει...

Την πτώση του Stoner, εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Andrea Dovizioso που ανέβηκε στο βάθρο για 3η φορά φέτος, κάτι πολύ σημαντικό για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την Yamaha για μια θέση στην εργοστασιακή ομάδα, στη θέση του Ben Spies, που ούτε και σε αυτόν τον αγώνα κατάφερε κάτι καλό, μένοντας στην 4η θέση.

Ο άλλος οδηγός που έδινε μαζί τους τη μάχη, ο Cal Crutchlow έκανε ένα λάθος και η έξοδος από την πίστα του στέρησε την ευκαιρία για κάτι καλύτερο από την 8η θέση που πήρε τελικά. Ο Stefan Bradl έκανε ένα σχετικά καλό αγώνα, τερματίζοντας 5ος μπροστά στους συμπατριώτες του, όμως δεν κατάφερε να δώσει τη μάχη με το γκρουπ μπροστά του, όπως ήταν ο αρχικός του στόχος.

 

Ο Valentino Rossi έμεινε ευχαριστημένος από την 6η θέση του στο στεγνό και από το γεγονός ότι μετά από σκληρές μάχες κράτησε πίσω του τους Bautista, Crutchlow, Barbera, Hayden με τους οποίους ανταγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Μάλιστα ο Ιταλός αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι άνθρωποι της Audi που τον είδαν σήμερα τον διαβεβαίωσαν για την πρόθεση τους να επενδύσουν στην αγωνιστική ομάδα!

Στις CRT μοτοσυκλέτες, ο Randy De Puniet πήρε τη νίκη και σε συνδυασμό με την καλή απόδοση του Colin Edwards, που τερμάτισε πίσω του, αλλά μπροστά από τον ομόσταυλό του Aleix Espargaro, έφτασε τον Ισπανό στη σχετική βαθμολογία.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα του αγώνα.

 

Επόμενο άρθρο »

Για 19η φορά στο βάθρο ο Dovizioso!

« Προηγούμενο άρθρο

Σταθερός και γρήγορος μέχρι τέλους ο Rossi!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα