• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Η Ducati με καθησύχασε...
Πρέπει όμως να ακούνε αυτά που λένε οι οδηγοί!
Νέα 30/06/2012 - 23:09

Οποιαδήποτε ελπίδα μήπως σωθεί κάτι από τον σημερινό - για μια ακόμη φορά - καταστροφικό αγώνα για τον Rossi, έσβησε οριστικά όταν ο Ιταλός, με 10 γύρους να απομένουν, βγήκε στα pit με κατεστραμμένο πίσω ελαστικό! "Ήταν αδύνατον να συνεχίσω", εξήγησε αργότερα ο Vale σε συμπατριώτες του δημοσιογράφους.

 

Spies και ο Barbera αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα, αλλά σε αυτούς εμφανίστηκε με μόνον 4 γύρους να απομένουν. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φτάσω στην γραμμή τερματισμού. Το στήσιμό μας ήταν πανομοιότυπο με αυτό στο ζέσταμα και το πρωί έκανα 13 γύρους με το μαλακό ελαστικό, χωρίς να κανένα πρόβλημα! Αμέσως με το που άρχισε ο αγώνας όμως, ένιωσα chattering στο πίσω μέρος, κάτι που δεν μου είχε ξανασυμβεί ποτέ! Ήταν πολύ δύσκολο να οδηγήσω έτσι..."

 

Για μια ακόμη φορά, ακούμε από τα χείλη του Vale να λέει ότι δεν γνωρίζουν επακριβώς την πηγή του προβλήματος... "Η Ducati πιέζει τα ελαστικά περισσότερο από άλλες μοτοσυκλέτες, αλλά αυτήν την φορά χάναμε μεγάλα, χοντρά κομμάτια ελαστικού, κάτι που συμβαίνει όταν το ελαστικό υπερθερμανθεί. Χάσαμε μεγάλη ευκαιρία, διότι - σε συνδυασμό με τις πτώσεις - θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εδώ. Ξεκίνησα καλά και προτού εμφανιστούν τα προβλήματα, μελετούσα τον Hayden για να δω που θα μπορούσα να του επιτεθώ. Ο Nicky ήταν πιο δυνατός στο πρώτο μισό της πίστας, αλλά κέρδιζα το χαμένο έδαφος στα γρήγορα κομμάτια"

 

Οι χτεσινές δηλώσεις του Vale προκάλεσαν και πάλι αίσθηση και όλοι μας θέλαμε να ακούσουμε την αντίδραση της Ducati: "Μίλησα με αυτούς που είναι εδώ στην πίστα και με διαβεβαίωσαν ότι είναι 100% αφοσιωμένοι στο project αυτό. Πρέπει όμως να δούμε τι αναβαθμίσεις θα είναι διαθέσιμες για τους επόμενους αγώνες και αν θα μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θεωρώ ότι μπορούμε να είμαστε, αλλά είναι απαραίτητο η Ducati να εμπιστεύεται απόλυτα αυτά που της λένε οι οδηγοί..." Παρ' όλα αυτά, η πίστη του Vale προς τον Preziosi - τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας - δείχνει ακλόνητη! "Είναι η ψυχή της εταιρείας και πρέπει να τον στηρίξουν και να του δείξουν απόλυτη εμπιστοσύνη"

 

Στην συνέχεια ο Rossi μίλησε και λίγο για τον αγώνα και τον θρίαμβο της Honda! "Το κλειδί της νίκης για την Honda, περισσότερο και από την επιλογή των ελαστικών, ήταν το λάθος στα φρένα του Bautista!", αστειεύτηκε ο Ιταλός πολύ-Πρωταθλητής. "Βέβαια, αν ο Jorge δεν έμενε εκτός, θα ήταν σίγουρα στους μπροστά, αν και είναι δύσκολο να πω αν θα κέρδιζε..."

 

Όσο για το τραγικό λάθος του Bautista; "Είναι δυνατόν να κάνεις λάθος στην πρώτη στροφή, αλλά αυτήν την φορά το λάθος ήταν τεράστιο! Φρέναρε 20-30 μέτρα πιο αργά από το κανονικό. Όταν τον είδα να περνά με τόσο μεγάλη ταχύτητα, αναρωτήθηκα πόσους θα έπαιρνε μαζί του... θεωρώ την τιμωρία δίκαιη..."

 

Επόμενο άρθρο »

Έντονη κριτική Lorenzo σε Bautista!

« Προηγούμενο άρθρο

Stoner: Ένας αγώνας αλλάζει τα πάντα!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα