• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: H πραγματική Ducati ήταν αυτή του Hayden!
Κρατάμε τα θετικά, υπογράμμισαν Hayden-Guareschi!
Νέα 17/06/2012 - 10:46

Ξεκινώντας από την τρίτη σειρά, ο Nicky πάλεψε στην αρχή για μια θέση στο βάθρο και παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο μισό έχασε έδαφος, η διαφορά του με την κορυφή ήταν η μικρότερη που έχει πετύχει η Ducati φέτος, στο στεγνό!

 

Nicky Ηayden: «Παρά το ότι ξεκινήσαμε με το σκληρό πίσω ελαστικό, τα μαύρα σύννεφα στον ορίζοντα μας ανάγκασαν να κινηθούμε εκ του ασφαλούς και να αλλάξουμε στο μαλακό. Όλοι οι υπόλοιποι έκανα το ίδιο κι εμείς γνωρίζαμε ότι η μοτοσυκλέτα μας είναι σκληρή με τα ελαστικά εδώ! Έκανα μια εξαιρετική αρχή και προσπάθησα να διατηρηθώ μπροστά όσο περισσότερο γινόταν… το διασκέδασα και έμαθα και μερικά πράγματα! Στην συνέχεια χάσαμε την πρόσφυση και εμφανίστηκε πολύ chattering. Δεν μπορούσα να επιταχύνω ή να διατηρήσω ταχύτητα στην ευθεία, ενώ αρχίσαμε να είχαμε και προβλήματα με τα ηλεκτρονικά, πράγμα που μας στοίχισε χρόνο. Ο Crutchlow με πέρασε στον τελευταίο γύρο, κάτι που με εκνεύρισε, αλλά πετύχαμε την μικρότερη διαφορά από τους μπροστά, όσον αφορά στους χρόνους και στον καλύτερο γύρο… κρατάμε τα θετικά!»

 

Ο Vale αντιμετώπισε περισσότερα προβλήματα από τον ομόσταυλό του και η απόδοσή του ήταν πραγματικά απογοητευτική… όπως άλλωστε και ο ίδιος τόνισε, η πραγματική Ducati ήταν αυτή του Hayden στον αγώνα…

 

Valentino Rossi: «Ήταν ένα δύσκολο Σ/Κ, εκτός από την απόδοσή μας στο βρεγμένο, καθώς δυσκολευτήκαμε σε κάθε στεγνή διαδικασία, πλην του πρωινού ζεστάματος. Από την αρχή του αγώνα, δεν κατάφερα να διατηρήσω τον ρυθμό των μπροστινών. Προσπάθησα να μείνω κοντά τους, αλλά είχα έντονο πρόβλημα chattering στο μέσο των στροφών και μερικές φορές κόντεψα να χάσω τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας! Μετά από μερικούς γύρους, το πίσω μέρος άρχισε να γλιστρά πολύ και την ίδια στιγμή έσπασε η εξάτμιση. Για να είμαι ειλικρινής, δεν μας επηρέασε τόσο πολύ, ωστόσο χάσαμε λίγο δύναμη στην ευθεία. Πήραμε μερικούς βαθμούς, ωστόσο το Silverstone παραμένει η πιο δύσκολη πίστα για εμένα. Θεωρώ ότι η πραγματική Ducati σήμερα, ήταν αυτή του Hayden, o οποίος μείωσε την διαφορά από τους μπροστινούς… τώρα πρέπει να καταλάβουμε για ποιόν λόγο κατάφερα να οδηγήσω καλά μόνο στο ζέσταμα το πρωί, αλλά πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί στον επόμενο αγώνα στο Assen, σε μια πίστα που μου αρέσει…»

 

Τέλος, στα θετικά παρέμεινε και ο Vittoriano Guareschi στις δηλώσεις του: «Θεωρώ ότι είχαμε κάποια θετικά σήμερα. Ο Nicky οδήγησε για λίγο στον ρυθμό των μπροστινών, χάνοντας έδαφος στο τέλος, κάτι που συνέβη και στον Valentino στην Βαρκελώνη πριν δυο εβδομάδες. Μελετώντας λοιπόν τα δεδομένα που συλλέξαμε, θα κοιτάξουμε να βελτιώσουμε την απόδοσή μας στους αγώνες. Ο Vale είχε περισσότερα προβλήματα, ωστόσο ήταν πολύ γρήγορος στο βρεγμένο που δεν συνέβη πέρυσι με τις ίδιες συνθήκες. Φυσικά αυτό δεν είναι αρκετό και πρέπει να δώσουμε στους αναβάτες μας αυτό που θέλουν για να είναι σταθεροί υπό φυσιολογικές συνθήκες. Θα συνεχίσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, βήμα-βήμα…»

 

Επόμενο άρθρο »

Bradl: Έχουμε δυναμική!

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Ένα αξέχαστο Σ/Κ!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα