• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
UK Moto3, Αγώνας: Στην 8η θέση ο Σίσσης!!
Πρώτος ο Vinales σε έναν συναρπαστικό αγώνα!
Νέα 17/06/2012 - 18:13

Τις καλύτερες συνθήκες σε όλο το Σ/Κ, συνάντησαν οι αναβάτες της Moto3, με την βροχή – παρά τις προβλέψεις – να μένει μακριά από το Silverstone. Στον αγώνα, ο Masbou έκανε δυναμικό ξεκίνημα, μπροστά από τον Vazquez, ενώ σύντομα δημιουργήθηκε ένα γκρουπ οδηγών που ξεχώρισαν μπροστά, με τους Vinales, Salom, Cortese, Rossi και Romano Fenati.

 

Ο ομόσταυλος του Masbou, Jack Miller, έπεσε νωρίς στον αγώνα στον πρώτο μόλις γύρο, ενώ τον ακολούθησε ο Alex Rins με 16 γύρους να απομένουν για το τέλος! Το μπροστινό γκρουπ μας έδινε ωραίες εναλλαγές, με τους Vinales, Salom και Vazquez να οδηγούν ανά διαστήματα, ενώ λίγο πίσω τους, οι Cortese και Rossi πήγαιναν πολύ κοντά!

 

Για κακή του τύχη, στον 5ο γύρο του αγώνα, ο Folger έμεινε εκτός, ενώ και ο McPhee – Βρετανός ως έκτακτη συμμετοχή – έπεσε αλλά κατάφερε να επανέλθει. Εν τω μεταξύ, ο Danny Kent και ο Khairuddin βελτιώθηκαν και πίεζαν το μπροστινό γκρουπ, ενώ στα μισά περίπου του αγώνα, ο δικός μας Σίσσης και ο Oliveira ανέβασαν στροφές και πλησίαζαν τους μπροστινούς, δημιουργώντας έτσι μια μεγάλη σειρά από 11 αναβάτες που πάλευαν τις μπροστινές θέσεις! Την ίδια στιγμή, λόγω ενός προβλήματος, ο αγώνας έληξε νωρίς για τον Giulian Pedone

 

Στον 12ο γύρο ήταν ο Vinales αυτός που προσπάθησε να πάρει διαφορά, καθώς το γκρουπ των μπροστά άρχιζε να αραιώνει κάπως, αλλά οι Salom και Cortese δεν άφηναν τον πρωτοπόρο να πάρει ανάσα, πιέζοντάς τον συνεχώς! Ο Danny Webb – προς απογοήτευση των οπαδών στις εξέδρες – αναγκάστηκε να αποσυρθεί, ενώ με μόλις δύο γύρους να απομένουν, ο Vinales συνέχιζε να κρατάει την πρωτοπορία παρά τις προσπάθειες των Salom και Cortese να τον εκθρονίσουν από την πρώτη θέση! Μια ωραία μάχη για την 4η θέση γινόταν ανάμεσα στους Masbou, ο οποίος ανέκτησε κάπως τον ρυθμό του και στους Kent, Rossi και Vazquez.

 

Στον τελευταίο γύρο ο Cortese πήρε την δεύτερη θέση από τον Salom, ο οποίος πάλευε για την πρωτιά με τον Vinales. Ωστόσο ο Salom δεν εγκατέλειψε τις προσπάθειές του και ανέκτησε σύντομα την πρότερη θέση του. Την ίδια στιγμή, ο θριαμβευτής του Le Mans, Rossi, έχανε τον έλεγχο του μπροστινού μέρους της μοτοσυκλέτας του... ο αγώνας έληξε με τον Vinales να παίρνει μια δύσκολη και μεγάλη νίκη στο Silverstone, η 3η της φετινής χρονιάς, ενώ παράλληλα σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Τις άλλες δυο θέσεις στο βάθρο, μοιράστηκε με τους Salom και Cortese.

 

Ο Θανάσης τα πήγε πολύ καλά την ημέρα του αγώνα στο στεγνό. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι το σκληρό «μάθημα» των ελεύθερων στο στεγνό – όταν και είχε τερματίσει 26ος – έγινε μάθημα για τον νεαρό και τους μηχανικούς του, οι οποίοι έδωσαν μια μοτοσυκλέτα με καλό στήσιμο στον Έλληνα και αυτός με την σειρά του πέτυχε το καλύτερό του πλασάρισμα στην πίστα του Silverstone, στο στεγνό πάντα… ο Σίσσης έκανε καλό ξεκίνημα και πέρασε γρήγορα στην 10η θέση, ενώ στα μισά του αγώνα πίεσε περισσότερο και πλησίασε το μπροστινό γκρουπ αναβατών. Στην συνέχεια, οδηγώντας με σύνεση και σταθερότητα κατάφερε να τερματίσει στην πολύ καλή 8η θέση, αφήνοντάς μας να αναρωτιόμαστε που θα τερμάτιζε, αν οι προβλέψεις για βροχή έβγαιναν αληθινές!

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο κάτω μέρος:

 

Επόμενο άρθρο »

UK: O Lorenzo το κάνει εύκολο

« Προηγούμενο άρθρο

UK Moto2, Αγώνας: Καθάρισε ο Espargaro!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα