• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi έπεσε στην στροφή “Vale”
Δυσκολεύεται με το μπροστινό και με τις γραμμές
Νέα 17/06/2012 - 01:10

Ο Valentino Rossi μέχρι σήμερα από το ξεκίνημα του Πρωταθλήματος δεν είχε πέσει ούτε μια φορά, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά. Όμως στην στροφή με το όνομα “Vale” έχασε το μπροστινό του στο ξεκίνημα του φρεναρίσματος, από μια ταχύτητα 233χλμ/ώρα και με τη μοτοσυκλέτα υπό κλίση. Η πτώση ήταν τρομακτική – αφού τα χιλιόμετρα ήταν πολλά – αλλά ευτυχώς όπως είπε και ο ίδιος, ο αερόσακος της φόρμας του λειτούργησε τέλεια και μετά από ένα παρατεταμένο γλίστρημα στην άσφαλτο σηκώθηκε και συνέχισε τη δουλειά του. 

“Και λέω ότι αυτή η πίστα μου αρέσει”, σχολίασε γελώντας ο Ιταλός.

“Κουραζόμαστε πολύ στο να πάμε δυνατά εδώ. Στην είσοδο της στροφής φθάνω πολύ ανοιχτά και χάνω την καλύτερη γραμμή. Το πρόβλημα είναι ότι μου λείπει πρόσφυση μπροστά”, είπε ο Rossi. “Χρησιμοποιήσαμε τις ρυθμίσεις που είχαμε δοκιμάσει στην Aragon, ένα set up που φορτίζει περισσότερο το μπροστινό, αλλά εδώ αυτό δεν δούλεψε. Οι ταχύτεροι από εμάς κρατάνε πιο πολύ το φρένο μέχρι μέσα στη στροφή, εμείς υποφέρουμε στον τομέα αυτό”, συμπλήρωσε και εδώ να πούμε ότι ακριβώς στην ίδια στροφή με τον ίδιο τρόπο έπεσε και ο Nicky Hayden, που και αυτός έκανε σήμερα την πρώτη του πτώση της χρονιάς.

 

“Δεν ήμουν στο όριο τη στιγμή της πτώσης, η μπροστινή ρόδα συμπιέστηκε (σε εκείνο το σημείο η πίστα έχει μια μικρή ανωμαλία) και η επαναφορά ήταν πολύ γρήγορη και κλείδωσε το μπροστινό. Το γεγονός ότι έχουμε λίγη πρόσφυση μπροστά, σίγουρα επηρέασε. Το πρόβλημα δεν είναι στη μοτοσυκλέτα και το πλαίσιο από αλουμίνιο είναι πολύ πιο σίγουρο και συγχωρεί λάθη. Το αισθάνθηκα ότι θα φύγει το μπροστινό”, είπε στους Ιταλούς δημοσιογράφους που ρώτησαν αν φταίει η μοτοσυκλέτα.

Για το νέο μπροστινό λάστιχο είπε ότι είναι πολύ καλύτερο από το προηγούμενο, ενώ αναφέρθηκε και στην απόδοση του Hayden:

“Εδώ οδηγεί καλύτερα από μένα. Μπαίνει στις στροφές πιο γρήγορα από μένα, αλλά ο ρυθμός του για αγώνα δεν είναι τόσο πολύ καλύτερος από το δικό μου. Αν βρέξει όπως λένε αύριο θα κάνω έναν καλό αγώνα”, κατέληξε ο Valentino.

 

Επόμενο άρθρο »

Ο Crutchlow θέλει να αγωνιστεί!

« Προηγούμενο άρθρο

H βροχή σταμάτησε τον Dovizioso!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα