• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!
Πράσινη Οικονομία: Συμμετέχεις;
Νέα 06/06/2012 - 11:01

Δελτίο Τύπου

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι ένα ετήσιο γεγονός με στόχο να γίνει η μεγαλύτερη και πιο διαδεδομένη ημέρα για θετική δράση προς το περιβάλλον, παγκοσμίως! Οι δραστηριότητες βέβαια λαμβάνουν χώρα όλο τον χρόνο, με αποκορύφωμα ωστόσο την 5η Ιουνίου κάθε χρόνο!

 

Φέτος διοργανωτής της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι η Βραζιλία και το φετινό σύνθημα είναι: «Πράσινη Οικονομία: Συμμετέχεις;» Πρόκειται για μια απλή και ενδιαφέρουσα ερώτηση, την οποία κάθε μέλος της κοινωνίας μας πρέπει να κάνει. Τα Ηνωμένα Έθνη για Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα (UNEP), ορίζουν την Πράσινη Οικονομία ως αποτέλεσμα βελτίωσης του τρόπου ζωής και της κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ παράλληλα μειώνει σημαντικά τους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Με πιο απλά λόγια, η Πράσινη Οικονομία μπορεί να θεωρηθεί σαν κάτι υγιές, αποδοτικό στην αξιοποίηση πόρων και ανοιχτό προς όλους!

 

Από το 1994, η UNEP αναπτύσσει ένα πρόγραμμα: «Αθλητισμός και Περιβάλλον», το οποίο ενισχύει την πρέπουσα συμπεριφορά στα αθλητικά γεγονότα παγκοσμίως και αυξάνει την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε όλα τα αθλήματα. Ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι να καλλιεργήσει μια συνεργασία ανάμεσα σε όλους τους αθλητικούς οργανισμούς και – μέσω αυτών – να διαδώσει ένα περιβαλλοντικό μήνυμα.

 

Με αφορμή αυτό το γεγονός, η FIM είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει το project FIM Περιβαλλοντικοί Πρέσβεις και παράλληλα το νέο σήμα της FIM Διεθνούς Επιτροπής Περιβάλλοντος. Αναβάτες από διάφορα Πρωταθλήματα και πολλές χώρες, θα δανείσουν τις φωνές τους για να μεταδώσουν περιβαλλοντικά μηνύματα και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για περιβαλλοντικά θέματα. Οι πρώτοι Περιβαλλοντικοί Πρέσβεις, θα είναι οι Ισπανοί οδηγοί Laia Sanz (Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Enduro) και Marc Marquez, στους οποίους θα προστεθεί ο Γάλλος οδηγός Randy De Puniet. Περισσότεροι αναβάτες απ’ όλον τον κόσμο θα πάρουν μέρος στο συγκεκριμένο γεγονός τις επόμενες εβδομάδες!

 

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, επισκεφτείτε τον ιστότοπο: http://www.unep.org/wed/

 

Επόμενο άρθρο »

Catalunya: Τα υπέρ και τα κατά!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Τα τεστ συνεχίζονται στην Aragon!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα