• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Estoril: Ο Stoner στην Pole Position
O Barbera με την Ducati 335.9 χλμ/ώρα ρεκόρ πίστας
Νέα 05/05/2012 - 18:29

Ο Casey Stoner o Αυστραλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2007 & 2011 πήρε την πρώτη του φετινή pole position με 1:37.188, μετά από σκληρή μάχη με τον Dani Pedrosa και οι δύο τους γέμισαν τις πρώτες θέσεις της εκκίνησης με τα χρώματα της Repsol Honda. 

H RC213V έδειχνε να δουλεύει πολύ καλά και με τα δύο στυλ οδήγησης των οδηγών και μάλιστα με 334.1 χλμ/ώρα υστερούσε ελάχιστα σε τελική ταχύτητας σε σχέση με τις Ducati που και εδώ πήραν το ρεκόρ πίστας, με τον Barbera να “παγιδεύεται” στο σχετικό σημείο της πίστας στα 335.9 χλμ/ώρα, μια ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα αν αναλογιστεί κανείς ότι στο τέλος της ευθείας των 986μ., πρέπει να φρενάρουν πολύ νωρίτερα, 274μ. νωρίτερα, βάζοντας δύναμη 7 κιλών στη μανέτα του φρένου, κρατώντας το πατημένο για 5.4'' την στιγμή που το σώμα τους δέχεται επιβράδυνση 1.6g! (στοιχεία από την Brembo).

 

Η μεγάλη έκπληξη της ημέρας ήλθε στην μάχη για την 3η θέση της πρώτης σειράς της εκκίνησης, που πήγε σε έναν εκπληκτικό Cal Crutchlow που έτσι άφησε εκτός τον εργοστασιακό οδηγό της Yamaha, τον Jorge Lorenzo που θα ξεκινήσει 4ος. Ο Βρετανός οδήγησε φοβερά την Μ1 στα δύο τελευταία τμήματα της πίστας – αφού είχε κάνει δύο λάθη στα δύο πρώτα – και πήρε για 2η φορά φέτος – μετά το Κατάρ – τη γλυκιά γεύση του να είσαι στους τρεις πρώτους των κατατακτήριων δοκιμών.

Ο Lorenzo δεν κατάφερε σε δύο συνεχόμενες προσπάθειες να κάνει κάτι καλό στο τέλος, μάλλον λόγω της κυκλοφορίας στην πίστα, αλλά έχει κάνει τους περισσότερους γύρους από όλους στο 1'37'' . Έτσι ο Ισπανός δεν θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά του Estoril για πρώτη φορά από το 2008! Ο ομόσταυλός του Ben Spies το έσωσε σε σχέση με την πρωινή του εμφάνιση και ξεκινά δίπλα του από την 5η θέση.

Ο Alvaro Bautista με την Gresini Honda άρχισε να το βρίσκει και η 6η θέση σίγουρα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με τον Stefan Bradl της LCR Honda που έμεινε στην 11η θέση με διαφορά πάνω από 3 δέκατα του δευτερολέπτου από τον Ισπανό.

Στην 7η θέση ο Andrea Dovizioso που και πάλι βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα στην ομάδα, με διαφορά πάνω από 6 δέκατα από τον Crutchlow.

O Hector Barbera πέτυχε το στόχο του να είναι η πρώτη Ducati, ακολουθώντας στους πρώτους γύρους τον Lorenzo που τον “τράβηξε” σε μερικούς καλούς γύρους.

Ο Valentino Rossi στην 9η θέση, πρέπει να είναι ευχαριστημένος, αφού κατάφερε να βελτιώσει το τελευταίο κομμάτι της πίστας, στο οποίο χθες “άφηνε” μισό δευτερόλεπτο και τώρα είναι στα 0.871 από την κορυφή. Αν αύριο καταφέρουν με την ομάδα να βάλουν όλα τα στοιχεία μαζί και να δουλέψουν, θα μπορεί να διεκδικήσει μέχρι και την 5η θέση.

Ο ομόσταυλός του Nicky Hayden δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλύτερο από την 10η θέση και μάλιστα με διαφορά πάνω από ένα δευτερόλεπτο από τον πρώτο.

 

Στη μάχη των CRT o Aleix Espargaro σημείωσε αξιόλογη επίδοση, με 1:39.353, που είναι λίγο καλύτερη από την τελευταία πρωτότυπη μοτοσυκλέτα, αυτήν του Abraham. O Randy De Puniet είχε μια άτυχη στιγμή, όταν έπεσε από μπροστινό και άθελά του παρέσυρε τον Colin Edwards, που εκείνη την ώρα πήγαινε αργά μέσα στην πίστα. Ο Αμερικανός πήγε στο νοσοκομείο της πίστας και τελικά έχει σπασμένη την αριστερή του κλείδα.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά

 

Επόμενο άρθρο »

Estoril Moto2 ΚΑΤ: Εξασφάλισε την pole ο Marquez

« Προηγούμενο άρθρο

SBK Monza ΕΔ2: O Sykes οδηγεί!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα