• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ Τρίπολη Supersport: Ο Καρακατσάνης νικητής
4πλη μάχη, μέχρι την τελευταία στροφή!
Νέα 22/04/2012 - 22:05

Αποστολή περιοδικό MOTOGP WORLD: Δημήτρης Διατσίδης 

Φωτογραφία: Κυριάκος Αντωνίου

 

Η κατηγορία Supersport με τις μοτοσυκλέτες των 600cc σε 4 κυλίνδρους ή τις 675cc σε 3 κυλίνδρους, έχει προσφέρει και τα δύο προηγούμενα χρόνια αγώνες με φοβερό συναγωνισμό και πολλές εναλλαγές στις πρώτες θέσεις. Οι χθεσινές Κατατακτήριες Δοκιμές με 6 οδηγούς σε διαφορά 3 δεκάτων του δευτερολέπτου υποσχόταν κάτι ανάλογο.

Όμως στον 1ο γύρο ο κάτοχος της pole position, ο Σάκης Συνιώρης που επέστρεψε δυναμικά στους αγώνες, έκανε μέτρια εκκίνηση και στην στροφή 6 αναγκάστηκε να βγει εκτός πίστας στην προσπάθειά του να αποφύγει την σύγκρουση με τον Μιχάλη Κουτσουμπό. Οι δύο τους δεν κατάφεραν λοιπόν να ακολουθήσουν τους 4 πρώτους που ήταν οι Άλεξ Παπαγεωργίου, Σταύρος Τριντής, Βαγγέλης Καρακατσάνης και Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος.

Ο Συνιώρης μάλιστα αφού ξαναγύρισε στην πίστα, με φοβερό ρυθμό στο 57.9 είχε μια πτώση στην ίδια στροφή, ευτυχώς χωρίς να πάθει τίποτε και κατάφερε να ξανασυνεχίσει χάνοντας δύο γύρους και κάνοντας το τρενάκι των 4 πρώτων 5απλο, ακολουθώντας τους.

Μπροστά του η μάχη ήταν φοβερή.

Ο Παπαγεωργίου άντεξε στην πίεση για πολλούς γύρους, αλλά προς το τέλος του Αγώνα προβλήματα με γλίστρημα του πίσω ελαστικού δεν του επέτρεψαν να κρατήσει πίσω του τον Βαγγέλη Καρακατσάνη, που με μια παράτολμη και θεαματική κίνηση πέρασε από εξωτερική στην 11, την τελευταία δεξιά στροφή της πίστας!

“Την μελετούσα αυτήν την γραμμή και ήταν ο μόνος τρόπος να περάσω, αφού σε όλα τα άλλα σημεία της πίστας ήταν πολύ δύσκολο”, είπε ο Καρακατσάνης, που αυτή η κίνηση του έδωσε τη νίκη!

Πίσω του ο Σταύρος Τριντής κατάφερε να περάσει στην 2η θέση, αλλά δεν μπόρεσε στους δύο τελευταίους γύρους να πλησιάσει περισσότερο από 0.8 του δευτερολέπτου τον μεγάλο νικητή της ημέρας. Μάλιστα και οι δύο οδηγοί, όπως και ο Παπαγεωργίου πέτυχαν τους ταχύτερους προσωπικούς του γύρους σε αυτούς τους έντονους 3 τελευταίους γύρους του Αγώνα!

Μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Τριντή, μια άλλη μάχη για το τρίτο σκαλί του βάθρου, κρίθηκε κυριολεκτικά στην τελευταία στροφή, με τον νεαρό Γρηγόρη Παναγιωτόπουλο να περνάει και αυτός από εξωτερική στην 11 τον περσινό Πρωταθλητή. Μάλιστα ο Παναγιωτόπουλος είχε σημειώσει νωρίς στον Αγώνα τον ταχύτερο γύρο με 57.778 και έδειξε ότι όπως πέρυσι παραμένει ένας πολύ γρήγορος οδηγός που μαζεύει εμπειρίες κοντά στους παλιότερους, χωρίς να διστάζει να επιτεθεί, όταν πρέπει.

 

Ο Κουτσουμπός που ακολουθούσε λίγο πιο πίσω το γκρουπ είχε μια πτώση και μετά απλά συνέχισε για να πάρει τους 6 βαθμούς της 10ης θέσης.

Ο Σωτήρης Μπεγνής έδωσε μάχη και κέρδισε τον Νίκο Περιστερά στις θέσεις 5 & 6.

Ο Πρόεδρος του Σ.Ο.Α.Μ. Γιάννης Τζωρτζόπουλος έκανε έναν μοναχικό αγώνα στην 7η θέση, μπροστά από τον Μάκη Σιφναίο.

Σε γενικές γραμμές ο συναγωνισμός των 4 πρώτων κράτησε ψηλά το ενδιαφέρον των θεατών και έδειξε ότι η κατηγορία θα προσφέρει και φέτος πολλές συγκινήσεις, ειδικά με την επιστροφή της Michelin σε ψηλό επίπεδο απόδοσης και τις Dunlop, Pirelli & Metzeler να εξοπλίζουν τις μοτοσυκλέτες των πρώτων. Αγώνας ελαστικών λοιπόν αλλά και μοτοσυκλετών, αφού Honda, Yamaha & Triumph έδειξαν ότι μπορούν να έχουν παρόμοιο ρυθμό.

 

Στο κάτω μέρος της σελίδας δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα.

 

Επόμενο άρθρο »

SBK Assen 2: O Rea κερδίζει ένα δύσκολο αγώνα

« Προηγούμενο άρθρο

ΠΠΤ Supersport: φωτογραφικό αφιέρωμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα