• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Μια Kawasaki κέρδισε το 24ωρο Bol D'Or!
Συμπλήρωσαν 781 γύρους σε βρεγμένο και στεγνό!
Νέα 15/04/2012 - 22:23

Tο φημισμένο Bol D'Or είναι ένας 24ωρος Αγώνας Αντοχής, ο 1ος του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, που έγινε από το Σάββατο το απόγευμα έως την Κυριακή στην πίστα Magny Cours στην Γαλλία. 

Από τις 56 συμμετοχές, 37 γράφτηκαν στην κατάταξη τερματισμού, δύο δεν συμπλήρωσαν το 75% των γύρων της πρώτης ομάδας, μία ακυρώθηκε και 16 εγκατέλειψαν από πτώσεις οι περισσότερες και μηχανικά προβλήματα μερικές.

Ο Αγώνας σημαδεύτηκε από κακές καιρικές συνθήκες, με πολλές ώρες βροχής, κάποιες ώρες στεγνού και γενικά με τις επιλογές ελαστικών να παίζουν ίσως τον σημαντικότερο ρόλο.

 

Στον τερματισμό οι τρεις πρώτες ομάδες χρησιμοποίησαν ελαστικά τριών διαφορετικών κατασκευαστών και ήταν και οι τρεις διαφορετικές μοτοσυκλέτες, κάτι που έδειξε τον έντονο συναγωνισμό, αλλά και την τεχνική άνοδο όλων όσων συμμετείχαν.

Τη νίκη μετά από 781 γύρους, πήρε η ομάδα SRC Kawasaki με τους DACOSTA Julien/LEBLANC Gregory/FOUR Olivier, που τελικά επικράτησε με διαφορά 1 λεπτό και 41'' δευτερόλεπτα από την Suzuki της ομάδας S.E.R.T. (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια 2011), που οδηγούσαν οι PHILIPPE Vincent/DELHALLE Anthony/FORET Fabien.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι JERMAN Igor/MARTIN Steve/GIABBANI Gwen που οδήγησαν για την ομάδα MONSTER ENERGY YAMAΗΑ και συμπλήρωσαν 776 γύρους.

Η Pirelli ήταν ο προμηθευτής των νικητών, Dunlop φορούσαν οι 2οι και Michelin οι 3οι.

 

Ο 2ος Αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής είναι οι FIM ENDURANCE WORLD CHAMPIONSHIP - 8 HOURS OF DOHA QATAR, στην γνωστή πίστα του Κατάρ, όπου έγινε ο 1ος φετινός Αγώνας του MotoGP.

 

Επόμενο άρθρο »

Rossi/Salucci 8οι (18οι γενικής) στην Monza

« Προηγούμενο άρθρο

24h Bol d 'Or: Ο Αγώνας σε εξέλιξη

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα