• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo vs Pedrosa
Μια αντιπαλότητα που σβήνει...
Νέα 11/04/2012 - 16:03

Ο εναρκτήριος αγώνας του Κατάρ είδε τους Ισπανούς να επικρατούν σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος: ο Vinales στην Moto3, o Marquez στην Moto2 και ο Lorenzo στην μεγάλη κατηγορία. Στο βάθρο μαζί του, ήταν και ο συμπατριώτης του Lorenzo, με τους δυο Ισπανούς να έχουν αρκετά προηγούμενα στο παρελθόν (σαν μια νεότερη έκδοση της κόντρας Rossi - Biaggi!), μια αντιπαλότητα που πήγαζε τόσο από το διαφορετικό τους στυλ όσο και από τον διαφορετικό τους χαρακτήρα.

 

Ωστόσο, με τον καιρό και καθώς και οι δυο τους ωρίμαζαν, η κόντρα αυτή φαίνεται να φθίνει και οι τόνοι να γίνονται λίγο πιο φιλικοί...

 

"Συναντηθήκαμε το 1999", δηλώνει ο Lorenzo (JL) σε μια κουβέντα που έκανε με τον Dani (DP) και δημοσιεύτηκε στην Ισπανική εφημερίδα El Pais. "Ήμουν στο Aprilia Cup και ο Dani στο Movistar Cup"

 

DP: "Ξεκινήσαμε να μιλάμε αφού είχαμε αγωνιστεί μαζί για αρκετά χρόνια. Δεν τα πηγαίναμε και πολύ καλά!"

 

JL: "Έτσι είχαν τα πράγματα μέχρι το 2008, όταν και σφίξαμε τα χέρια μας για πρώτη φορά πάνω στο βάθρο"

 

DP: "Δεν το περίμενε κανείς μας, ή τουλάχιστον εγώ δεν το περίμενα! Ίσως έπρεπε να διδαχτούμε καλούς τρόπους... ίσως ήμασταν πολύ νέοι για να τα καταλάβουμε, αλλά η κίνηση αυτή μας ανάγκασε να δούμε τα πράγματα με άλλη ματιά!"

 

JL: "Τότε δεν είχα καταλάβει και πολλά, αλλά μετά συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να γίνει. Δυο αθλητές, από την ίδια πατρίδα, με τους ίδιους στόχους, θα πρέπει πάντοτε να σέβονται ο ένας τον άλλο. Δεν είναι απαραίτητο να γίνουν πολύ καλοί φίλοι, αλλά πρέπει τουλάχιστον να διατηρούν τα προσχήματα και να έχουν ειλικρινή σχέση"

 

DP: "Από τότε, η ένταση μεταξύ μας υποχωρούσε. Ίσως ωριμάσαμε, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι τέτοιου είδους εντάσεις δεν ήταν πλέον απαραίτητες"

 

Κοιτώντας το παρόν, οι δυο τους μιλάνε για την φετινή σεζόν και την κατάσταση που επικρατεί...

 

DP: "Φέτος έχουν αλλάξει τα ελαστικά, οι μοτοσυκλέτες και οι κινητήρες. Μερικές CRT είναι ήδη πολύ δυνατές, αλλά είναι πολύ νωρίς για να προσδιορίσω πόσο συναρπαστικό θα γίνει το Πρωτάθλημα. Οι Aprilia - για παράδειγμα - υστερούν στις ευθείες, αλλά είναι πολύ γρήγορες στις στροφές. Άλλες σε αναγκάζουν να αλλάξεις την γραμμή σου, ειδάλλως μπορεί να τις χτυπήσεις..."

 

JL: "Οι CRT δεν είναι η ιδανική λύση, αλλά είναι ένα βήμα θετικό σε σχέση με πέρυσι. Το να έχεις 20 μοτοσυκλέτες στην σχάρα εκκίνησης είναι πολύ ωραίο συναίσθημα και είμαι σίγουρος ότι θα βελτιωθούν περισσότερο στα επόμενα χρόνια"

 

Πέρυσι και οι δυο τους είχαν μιλήσει ανοιχτά και εναντίον της επιθετικής οδήγησης του Simoncelli και μας λένε πως τους επηρέασε ο θάνατός του...

 

JL: "Είναι δύσκολο... κι ακόμη είναι. Υπήρχε αντιπαλότητα ανάμεσά μας και δεν τα πηγαίναμε καλά. Αλλά όταν συμβαίνουν συγκεκριμένα πράγματα, συνειδητοποιείς τα ρίσκα αυτού του αθλήματος και οι παρεξηγήσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα"

 

DP: "Πιστεύω ακριβώς το ίδιο! Θέλω όμως να προσθέσω λίγα πράγματα για τον Joan Lascorz. Έστειλα τις ευχές μου σε αυτόν και την οικογένειά του. Τέτοια ατυχήματα δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν... είναι απλά λάθος...."

 

Με την νέα σεζόν να έχει μόλις ξεκινήσει, όλα δείχνουν ότι και φέτος θα δούμε τους δυο τους να δίνουν σκληρές μάχες στις πίστες. Ας ευχηθούμε η ένταση και η αντιπαλότητα να παραμείνουν μέσα σε φίλαθλα πλαίσια.

 

Επόμενο άρθρο »

Pernat: ο Rossi μπορεί να φύγει από τα MotoGP!

« Προηγούμενο άρθρο

Φωτογραφικό Αφιέρωμα: Paddock Girls

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα