• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Poncharal: Οι CRT έχουν ημερομηνία λήξης!
Αβέβαιο το μέλλον τους, υπό όρους...
Νέα 31/03/2012 - 15:10

Πέρα από το γεγονός ότι οι CRT μοτοσυκλέτες ήρθαν για να γεμίσουν την σχάρα εκκίνησης του MotoGP, η εισαγωγή τους εξυπηρετεί και έναν επιπλέον λόγο: την μείωση των εξόδων στην μεγάλη κατηγορία. Τον τελευταίο στόχο τους, μπορούν να τον φέρουν εις πέρας με πλάγια μέσα, με το να πείσουν τους κατασκευαστές να ρίξουν τις τιμές των προς ενοικίαση μοτοσυκλετών τους. Και ενώ αυτά θα ήταν χαρμόσυνα νέα για τις δορυφορικές ομάδες, θα σήμαινε παράλληλα και τον πρόωρο χαμό των CRT από το προσκήνιο... αυτό τουλάχιστον πιστεύει ο μάνατζερ της Tech 3, Herve Poncharal!

 

"Έχει ακουστεί ότι σταμάτησα το CRT project της ομάδας μου, αλλά στην πραγματικότητα δεν το σταμάτησα, με την έννοια ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμη! Μας ενδιαφέρουν οι CRT, όμως οι μελλοντικοί κανονισμοί είναι τόσο αβέβαιοι ώστε είναι λογικό να περιμένουμε προτού οριστικοποιήσουμε τα σχέδιά μας..."

 

Από αυτήν την άποψη, οι συζητήσεις για το μέλλον του MotoGP είναι υψίστης σημασίας: "Φαίνεται ότι ο Ezpeleta θέλει να πείσει τους κατασκευαστές να μισθώνουν τις μοτοσυκλέτες τους για 1 εκατ. ευρώ. Θα ξέρουμε περισσότερα μετά την επόμενη συνάντηση, η οποία θα διεξαχθεί στο Κατάρ την επόμενη εβδομάδα. Οι κανονισμοί για το 2013 θα πρέπει να οριστικοποιηθούν μέχρι τον Ιούνιο"

 

Αν το παραπάνω ποσό γίνει εφικτό, τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα για τις CRT: "Το να κατασκευάσεις μια CRT από την αρχή, κοστίζει περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ και πρέπει κανείς να αναλογιστεί - πέρα από την απόδοσή τους στην  πίστα - και την οικονομική τους απόδοση. Για παράδειγμα, μια M1 θα είναι οπωσδήποτε πιο ανταγωνιστική στις πίστες και πιο θελκτική για τους χορηγούς..."

 

Επόμενο άρθρο »

Imola 200, επιστροφή στα SBK;

« Προηγούμενο άρθρο

Λάστιχα 2012: Stoner εναντίον Lorenzo, Rossi, όλων

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα