• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Kent: "Θα είναι μια δύσκολη χρονιά!"
"Θα είμαι χαρούμενος αν βρεθώ στους πρώτους 3"
Νέα 17/03/2012 - 10:33

Ο Danny Kent, ο νεαρός Βρετανός που μονοπώλησε το ενδιαφέρον τερματίζοντας πρώτος στις ανεπίσημες δοκιμές στην Jerez, έδωσε συνέντευξη στο motogp.com και μίλησε για την KTM, τον μάνατζερ της ομάδας Aki Ajo και τους αντιπάλους του την νέα χρονιά.

 

Ήσουν ο πιο γρήγορος στην Jerez, πως αισθάνεσαι;

 

"Ήταν πάρα πολύ καλό τεστ. Είναι πρωτόγνωρο για εμένα να βρίσκομαι στην κορυφή και δεν θέλω να το αφήσω να με παρασύρει... Θα πάω στο επόμενο τεστ στην Jerez ευελπιστώντας ότι θα συνεχίσω από εκεί που σταμάτησα και ότι θα βελτιωθώ περαιτέρω"

 

Πως είναι πάνω στην Moto3 μοτοσυκλέτα;

 

"Νιώθω πολύ άνετα πάνω στην KTM, νιώθω ότι εγώ έχω τον έλεγχο. Είναι πιθανότατα η καλύτερη μοτοσυκλέτα που έχω δοκιμάσει. Κοιτώντας τους χρόνους από το προηγούμενο τεστ, ήμουν 2 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος σε σχέση με τις 125cc"

 

Πες μας για τις διαφορές ανάμεσα στην 250cc 4χρονη και στην 125cc 2χρονη

 

"Η διαφορά με την 125cc έγκειται στο φρενάρισμα του κινητήρα όταν μπαίνεις στις στροφές. Με την 125cc πρέπει να χρησιμοποιείς τα φρένα μπαίνοντας σε μια γρήγορη στροφή, ενώ με την Moto3 μπορείς να αφήσεις τα φρένα πολύ πιο νωρίς και στην συνέχεια - λόγω της βοήθειας που σου δίνει το φρενάρισμα του κινητήρα - να κάνεις χρήση της ιπποδύναμης πιο νωρίς"

 

Έπρεπε να αλλάξεις αρκετά το στυλ σου για την Moto3;

 

"Όχι ιδιαίτερα. Την αισθάνθηκα άνετα από τις πρώτες δοκιμές! Ακόμα την μαθαίνω βέβαια, όλοι την μαθαίνουν. Θεωρώ ότι όλοι οι αναβάτες θα μαθαίνουν καινούργια πράγματα καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς"

 

Άλλαξες τον τρόπο προπόνησής σου;

 

"Κάνω την ίδια προπόνηση, αλλά σε πιο έντονους ρυθμούς. Πολλοί έχουν ταλέντο στην οδήγηση μοτοσυκλετών αλλά αυτό που χρειάζεσαι οπωσδήποτε είναι καλή φυσική κατάσταση. Στον πρώτο μου αγώνα με 125cc, στην Jerez, βλέποντας τους χρόνους ήμουν κάπως αργός προς το τέλος του αγώνα. Στην συνέχεια, έκανα προπόνηση όλον τον χρόνο και στον τελευταίο αγώνα κοίταξα και πάλι τους χρόνους μου. Λόγω προπόνησης και βελτιωμένης φυσικής κατάστασης, ήμουν γρηγορότερος κατά μισό σχεδόν δευτερόλεπτο!"

 

Πως είναι οι σχέσεις σου με τον Ajo και την ομάδα;

 

"Νιώθω πολύ άνετα στην ομάδα, τα πάω καλά με όλους και αυτό είναι το σημαντικότερο. Μπορώ να είμαι ο εαυτός μου, νιώθω χαλαρά και αν χρειαστώ βοήθεια μπορώ να μιλήσω με τον οποιονδήποτε στην ομάδα. Ο Aki είναι κάπως αυστηρός, θα στο πει αμέσως αν κάνεις κάτι λάθος και το ίδιο θα συμβεί αν δεν δουλεύεις σκληρά... μου αρέσει αυτό!"

 

Θεωρείς ότι η KTM είναι η δυνατότερη μοτοσυκλέτα;

 

"Αυτό δείχνει για την ώρα, ωστόσο δουλεύουν πολύ σκληρά όπως και η Honda και οι υπόλοιποι. Νιώθω προνομιούχος που είμαι με την εργοστασιακή μοτοσυκλέτα και με τον Aki Ajo που έχει κερδίσει 2 Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Αυτή μπορεί είναι πολύ καλή χρονιά για εμένα, απλώς πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και να δούμε που θα μας βγάλει"

 

Περιμένεις αλλαγές στην μοτοσυκλέτα στο επόμενο τεστ;

 

"Είπαμε ότι η μοτοσυκλέτα είναι αρκετά καλή για την ώρα, όμως η Honda πιέζει πολύ και σίγουρα δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια, θα συνεχίσουν την σκληρή δουλειά. Η ΚΤΜ θα συνεχίζει να δουλεύει σκληρά όλη την χρονιά.... προσέλαβαν και τον Joan Olive ως δοκιμαστή αναβάτη. Όπως και στην Moto2, καθώς ο χρόνος θα περνά, οι χρόνοι θα γίνονται όλο και πιο γρήγοροι"

 

Πιστεύεις ότι μπορείς να διεκδικείς βάθρα και νίκες φέτος;

 

"Είναι πιθανό, εάν συνεχίσω να βελτιώνομαι όπως έδειξα στα τεστ. Θέλω όμως να πάω στο Κατάρ χωρίς να έχω στο μυαλό μου την νίκη. Θέλω απλά να πάω εκεί, να είμαι ήρεμος και να δω πως θα πάει το πράγμα. Αν ανέβω στο βάθρο, αυτό είναι σίγουρο ότι θα μου δώσει αυτοπεποίθηση και τότε θα ξέρω ότι μπορώ να αγωνίζομαι για την κορυφή την υπόλοιπη χρονιά"

 

Ο μεγαλύτερός σου αντίπαλος;

 

"Αυτήν την στιγμή είναι ο ομόσταυλός μου, ο Sandro Cortese. Θεωρώ ότι επίσης ο Maverick Vinales και ο Alberto Moncayo θα είναι πολύ ανταγωνιστικοί"

 

Και ο Cortese δήλωσε ότι εσύ είσαι ο μεγαλύτερός του αντίπαλος. Πόσο καλό θεωρείς ότι είναι να υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα;

 

"Νομίζω ότι είναι πολύ καλό να έχουμε δυο πολύ γρήγορους αναβάτες στην ομάδα. Μπορεί να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, όπως στις κατατακτήριες για παράδειγμα... Μπορούμε να βοηθάμε και στις πληροφορίες, να κοιτάμε τον υπολογιστή και να βλέπουμε ποιος είναι πιο γρήγορος σε κάθε στροφή κι έτσι θα μπορούσαμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο πολύ. Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Αν και ο Sandro είναι εδώ επί 8 χρόνια κι εγώ μόλις 2, παρ' όλα αυτά δεν θεωρώ ότι μειονεκτώ. Έχουμε την ίδια μοτοσυκλέτα και θα είναι μια συναρπαστική χρονιά"

 

Που βλέπεις τον εαυτό σου στο τέλος της χρονιάς;

 

"Θεωρώ ότι έχουμε την ευκαιρία να είμαστε στα βάθρα φέτος. Είναι αρκετά νωρίς να προβλέψω την ακριβή θέση μου στην κατάταξη αλλά θα είμαι πολύ χαρούμενος αν βρεθώ στην πρώτη τριάδα".

 

Επόμενο άρθρο »

Pirro: CRT, ένα ακατέργαστο διαμάντι!

« Προηγούμενο άρθρο

Ο Jonas Folger στην Moto3!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA