• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Dovizioso και το νέο YRRD κιτ!
Motocross: η 2η μεγάλη του αγάπη, μετά το MotoGP
Νέα 12/03/2012 - 10:23

Ο Andrea Dovizioso μπορεί να τραυματίστηκε τον περασμένο Ιανουάριο, κάνοντας προπόνηση πάνω στην MX του, αλλά αυτό το πισωγύρισμα δεν μείωσε στο ελάχιστο την αγάπη του για το motocross και αυτό αποδείχτηκε πρόσφατα, όταν ο Ιταλός πήρε το YRRD (Yamaha Rinaldi Research & Development) κιτ για την 2012 YZ250F του. 

 

Ο Dovizioso, ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι εάν δεν δοκίμαζε την τύχη του σε αγώνες δρόμου θα συνέχιζε με την MX του, συνεχίζει να δείχνει το ταλέντο του στο Motocross (δείτε το σχετικό video παρακάτω) σε διάφορες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού τύπου στην Ιταλία. Φυσικά ο Ιταλός αναβάτης, όχι μόνο συνεχίζει να προπονείται στην YZ250F, αλλά είναι και ένας πολύ ένθερμος οπαδός των MXGP τα τελευταία χρόνια, χωρίς να φαίνεται ότι θα εγκαταλείψει σύντομα αυτήν του συνήθεια!  

 

«Οπωσδήποτε θέλω να ξαναπάω (σ.σ. αναφέρεται στο Motocross Grand Prix της Γερμανίας). Θα κοιτάξω το ημερολόγιο αν δω εάν οι ημερομηνίες με βολεύουν… όταν μπορέσω όμως, θέλω να ξαναπάω! Για μένα, είναι πολύ σημαντικό να είμαι με την Yamaha διότι έχω την δυνατότητα να απολαμβάνω τα δυο αθλήματα που τόσο πολύ λατρεύω…! να μπορώ να οδηγώ motocross και να αγωνίζομαι και στο MotoGP είναι ένα όνειρο!» 

 

Την περασμένη εβδομάδα ταξίδεψε στην Πάρμα, στο εργοστάσιο της Monster Energy Yamaha MX, και συνάντησε από κοντά τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και θρύλο του motocross, Michele Rinaldi. 

 

«Είμαι παθιασμένος με τον κόσμο του motocross και προσπαθώ να παρακολουθώ τα γεγονότα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όσο μπορώ. Την πρώτη φορά που δοκίμασα την ‘12 YZ250F, μου άρεσε πάρα πολύ... το πλαίσιο μου επέτρεπε να είμαι εξαιρετικά ακριβής και την ένιωθα εξαιρετικά σταθερή στο εμπρός της τμήμα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα δοκιμάσω τον ειδικό κύλινδρο, τους εκκεντροφόρους άξονες και τα άλλα καλούδια του YRRD, διότι πάντα θέλεις λίγο περισσότερη δύναμη σε μια 250cc. Μ’ αρέσουν τα άλματα, όχι όπως αυτά στο supercross, αλλά τα μεγάλα άλματα… να οδηγώ στην άμμο είναι οκ, αλλά δεν έχω κάνει την απαιτούμενη προπόνηση για να έχω απόλυτο έλεγχο σε τέτοιου είδους εδάφη», δήλωσε ο “Dovi” 

 

Καθώς έπαιρνε το YRRD κιτ, ο Dovizioso παραδέχτηκε ότι η αγάπη του για αυτές τις μοτοσυκλέτες είναι κάτι που ξεπερνά τα όρια της απλής διασκέδασης.  

 

«Δεν προπονούμαι όσο θα ήθελα με την motocross μοτοσυκλέτα μου, αλλά όταν είμαι σπίτι, την οδηγώ μια φορά την εβδομάδα… Την περισσότερη προπόνηση για ενδυνάμωση την κάνω στο γυμναστήριο, αλλά βοηθάει κι αυτή. Το να οδηγάς μια motocross είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό, βλέπω την διαφορά στους αναβάτες που δεν προπονούνται με motocross και έχει να κάνει με την αίσθηση που αποκομίζουν… σε βοηθάει να είσαι πιο αποτελεσματικός στο γλίστρημα της αγωνιστικής μοτοσυκλέτας. Πάντως, λατρεύω το όλο θέμα… να προσέχω την μοτοσυκλέτα μου, να την συντηρώ, να την ανεβάζω στο βαν και να οδηγώ με φίλους».

 

Επόμενο άρθρο »

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑXΥΤΗΤΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ 2012

« Προηγούμενο άρθρο

Το VARADERO CLUB HELLAS στα Ιωάννινα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα