• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
JEREMY BURGESS - No1, επί δώδεκα
MOTOGP WORLD 08/05/2009 - 10:37
Ανθεκτικός αποδείχθηκε στο χρόνο και χωρίς ημερομηνία λήξης, αφού για τρείς δεκαετίες, ένας «πεφωτισμένος δάσκαλος» της εφαρμοσμένης μηχανικής, ο Αυστραλός Jeremy Burgess, στενός συνεργάτης του Valentino Rossi, μετράει στην καριέρα του 12 παγκόσμιους τίτλους.

Ένας λιγνός χαμογελαστός νεαρός με μούσι και χαμόγελο που θυμίζει χίπη στις αρχές της δεκαετίας του `70. Χαμένος κάπου στους λόφους της Νότιας Αυστραλίας, «κατσαβιδιάζει» τη μοτοσυκλέτα του, η οποία αν και μοντέλο παραγωγής έχει μετατραπεί σε αγωνιστική… στο μικρό συνεργείο της αυλής του. Έτη φωτός με εκατομμύρια πλανήτες ανάμεσα, μοιάζει να απέχει αυτή η σκηνή με την εικόνα του σοβαρού αρχιμηχανικού μέσα σε ένα «συνεργείο-χειρουργείο» των εργοστασιακών αγωνιστικών ομάδων των MotoGP του 2009. Ο άνθρωπος είναι ο ίδιος. Ο ερασιτέχνης μηχανικός του τότε είναι σήμερα. Ο Jeremy Burgess δεν είναι πια λιγνός, δεν είναι πια είκοσι χρονών ούτε έχει μούσι.

Ο 56χρονος Αυστραλός «μετράει» από το 1980 που δουλεύει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δώδεκα ολόκληρους τίτλους (1 Gardner, 5 Doohan, 6 Rossi) και καμιά 150αριά νίκες σε Grand Prix.

 Περισσότερα στο 13ο τεύχος του περιοδικού motoGP WORLD.

Επόμενο άρθρο »

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ από 5 Ιουνίου το 14o τεύχος του motoGP World

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΦΙΕΡΩΜΑ KAZAMIAΣ 2009

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα