• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Απέτυχε η Αυτοκινητιστική Τεχνολογία στα MotoGP;
Αρκετοί ρίχνουν το φταίξιμο για το πλαίσιο της Ducati στην τεχνολογία από F1
MOTOGP WORLD 17/12/2011 - 19:39

Ο Mat Oxley σε ένα εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο άρθρο στο περιοδικό MOTOGP WORLD που κυκλοφορεί, διερωτάται γιατί οι μηχανικοί και σχεδιαστές αυτοκινήτων δεν καταφέρνουν να κερδίζουν στους αγώνες μοτοσυκλέτας. 

Επίσης, εξετάζει δύο διάσημα παραδείγματα μοτοσυκλετών, με εφαρμογές τεχνολογίας από την Formula 1, που τελικά απέτυχαν.

 

Οι μηχανικοί και σχεδιαστές αυτοκινήτων συνήθως παρουσιάζονται ιδιαίτερα περιφρονητικοί αναφορικά με τη σχεδίαση μοτοσυκλετών. Όταν όμως επιχειρούν να κατασκευάσουν μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα, το αποτέλεσμα, συνήθως, κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικό είναι, λέει ο Oxley.

 

Το πλαίσιο της Ducati Desmosedici, για τα MotoGP – σχεδιασμένο από τον μηχανικό Formula 1, Alan Jenkins – είναι ένα καλό παράδειγμα.

Κοιτώντας πίσω, στο παρελθόν, υπάρχει το παράδειγμα του κινητήρα της Aprilia για τα MotoGP, σχεδιασμένου από την Cosworth.

Τέλος, έχουμε και τα παράδειγματα της KR5 MotoGP, της ομάδας Team Roberts και της ElfHonda (βλ. φωτογραφίες). Η πρώτη σχεδιάστηκε από τον ιδιοφυή μηχανικό Formula 1 John Barnard και η δεύτερη, από το μηχανικό Formula 1 και WRC, Andre de Cortanze.

Γιατί όμως όλες αυτές οι μοτοσυκλέτες αντιμετώπισαν προβλήματα και δυσκολίες; Ενδεχομένως οι σχεδιαστές που προέρχονται από το χώρο του αυτοκινήτου, να μη λαμβάνουν τον ανθρώπινο παράγοντα υπόψιν τους. Το σημαντικό στους αγώνες μοτοσυκλέτας είναι η αίσθηση που αποκομίζει ο αναβάτης, όταν οδηγεί τη μοτοσυκλέτα του και τι εμπιστοσύνη του δίνει, ώστε να καταφέρει να κινηθεί γρηγορότερα.

 

To MOTOGP WORLD #29 αναλύει διεξοδικά το θέμα σε ένα άρθρο που πρέπει να διαβάσει ο καθένας που θέλει να εμβαθύνει στην υπόθεση MotoGP!

 

Επόμενο άρθρο »

Video Β' μέρος: Η φωτογράφηση του MOTOGP WORLD 29!

« Προηγούμενο άρθρο

To τ.29 αφιερωμένο στον Super Sic

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ 2024 Ο JORGE MARTIN;
  • ΝΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΗΝ DUCATI ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕΙ
  • ΙΣΩΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ BAGNAIA KAI M.MARQUEZ EINAI ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  • ΟΧΙ, Η DUCATI ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ Νο 1 ΣTHN APRILIA