• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Dovizioso 2ος στο «Memorial Bettega»
Solberg: «Eίναι καλύτερος οδηγός ράλι από τον Rossi»
Νέα 13/12/2011 - 11:21

To «Memorial Bettega» διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 36ης Έκθεσης Αυτοκινήτου της Μπολόνια ώστε να τιμηθεί η μνήμη του Attilio Bettega που έχασε τη ζωή του στον Γύρο Κορσικής το 1985. Σε αυτό πήραν μέρος τόσο ο Andrea Dovizioso, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση όσο και ο Toni Cairoli (μαζί στην δεύτερη φωτογραφία).

Ο Dovizioso οδήγησε εκπληκτικά το Ford Fiesta RS και κέρδισε στον ημιτελικό τον Jari-Matti Latvala (εργοστασιακό οδηγό της Ford στο WRC) ενώ στον τελικό αντιμετώπισε τον Petter Solberg (Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC το 2003), που κέρδισε τον αγώνα και ο οποίος δήλωσε για τον Dovizioso:

«Αυτός ο τύπος είναι καλύτερος οδηγός ράλι από τον Valentino Rossi».

 

Ο Dovizioso είπε έπειτα από τον αγώνα:

«Σήμερα τα πήγαμε καλά και κέρδισα όλους τους ανταγωνιστές μου, μεταξύ των οποίων ήταν από τους καλύτερους. Μόνο στο τέλος δεν τα κατάφερα καθώς έκανα μερικά λάθη. Θα μπορούσα να λαμβάνω μέρος σε τέτοιους αγώνες καθημερινά αν και δεν ξέρω πόσο ανταγωνιστικός θα ήμουν σε ένα “κανονικό” ράλι».

 

O Latvala δήλωσε εντυπωσιασμένος από την επίδοση του Ιταλού αναβάτη και είπε σχετικά:

«Πραγματικά έκανε πολύ καλή δουλειά και βελτιωνόταν πολύ γρήγορα. Μιλήσαμε για τα σημεία που θα πρέπει να φρενάρει και τι σχέση να έχει στο κιβώτιο ταχυτήτων. Θα ήταν καλό εάν λάμβανε μέρος σε παρόμοιες εκδηλώσεις στο μέλλον, όπως κάνει ο Valentino Rossi. Σίγουρα έχει το ταλέντο».  

 

Εκτός από τον Bettega, φέτος ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν αφιερωμένος και στην μνήμη του Marco Simoncelli. Οι παρευρισκόμενοι στην έκθεση της Μπολόνια είχαν την ευκαιρία να δουν βίντεο αφιερωμένα στον αείμνηστο αναβάτη.

 

Παρακάτω, εμείς μπορούμε να δούμε ένα «χορταστικό» βίντεο από το φετινό «Memorial Bettega». 

 

.

Επόμενο άρθρο »

Wilairot: H ζωή ως μοναχός

« Προηγούμενο άρθρο

Barry Sheene: O ένας και μοναδικός

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα