• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Στο Νότιο Πόλο με αυτοκίνητο
Μια μοναδική περιπέτεια
Νέα 16/11/2011 - 12:39

Αν μας επιτρέπετε, η περιπέτεια είναι παρόρμηση (ως αιτία), είναι ανάγκη για κάποιους (ως αφορμή), είναι απρόσμενη (ως αποτέλεσμα, η αποτυχία είναι μέρος του παιχνιδιού) μα πάνω απ’ όλα είναι βίωμα.

 

Η είδηση, τυπική τη διατύπωσή της, είναι η εξής:

Τον Δεκέμβριο, τρεις φίλοι θα προσπαθήσουν να σπάσουν το ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη διέλευση του Νότιου Πόλου με αυτοκίνητο. Το υφιστάμενο ρεκόρ είναι δύο ημέρες, 21 ώρες και 21 λεπτά.  

Η ομάδα Thomson Reuters δημιούργησε για το σκοπό αυτό ένα ειδικό όχημα –τετρακίνητο φυσικά– το οποίο θα ανταποκριθεί στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην εσχατιά της Γης.

 

Τα τρία μέλη που θα λάβουν μέρος στην προσπάθεια, εκτός από το ρεκόρ, θέλουν να τιμήσουν και τον Νορβηγό εξερευνητή Roald Amundsen, ο οποίος ήταν ο πρώτος που έφτασε στον Νότιο Πόλο στις 14 Δεκεμβρίου 1911, δηλαδή έναν αιώνα πριν. Από τότε λιγότεροι από 300 άνθρωποι προσπάθησαν να τον μιμηθούν, πολλές φορές με τραγική κατάληξη.

 

Το αυτοκίνητο θα διαθέτει έξι μικροκάμερες οι οποίες θα μεταδίδουν την εικόνα από την προσπάθεια σε ανάλυση 1920 x 1080 HD.

Να σημειώσουμε ότι το γεγονός θα μεταδίδεται και από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης «facebook» και «twitter» καθώς και από το «YouTube».

 

Παρακάτω μπορούμε να δούμε ένα βίντεο από την προετοιμασία της ομάδας

Επόμενο άρθρο »

WSBK: Συνεργασία της Suzuki με την Yoshimura

« Προηγούμενο άρθρο

WSBK: O Aoyama ξεκίνησε τις δοκιμές

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα