• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
9ος Αγώνας - Γερμανία (Sachsenring)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dorna: Όλες οι ομάδες θα είναι CRT το 2013
Σκοπός είναι να δώσει ευκαιρίες στους ιδιώτες
Νέα 04/11/2011 - 18:31

Ο Carmelo Ezpeleta, CEO της Dorna Sports, σε συνέντευξή του δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να έχουν όλες οι μοτοσυκλέτες της MotoGP σχεδόν παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά από το 2013. Όπως είπε:

«Από το 2013, θα ήθελα να έχουν όλες οι μοτοσυκλέτες του MotoGP παρόμοια χαρακτηριστικά. Αν τα ηλεκτρονικά και οι κινητήρες είναι σε βασικές γραμμές ίδια θα υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός και μικρότερο κόστος για τις ομάδες. Εξετάζουμε πιθανές λύσεις με την Επιτροπή Ασφαλείας καθώς θα θέλαμε να υπάρχουν ελαστικά με πιο στάνταρ χαρακτηριστικά. Τα τωρινά έχουν υψηλή απόδοση, αλλά είτε είναι πολύ καλά, είτε πολύ κακά στην απόδοσή τους». Επίσης αναφέρθηκε στις επιλογές που θα μπορούν να κάνουν οι ομάδες: "Όλες οι μοτοσυκλέτες παραγωγής των 1000cc έχουν μέγιστη διάμετρο κυλίνδρου στα 81mm. Η μόνη διαφορά είναι στα ηλεκτρονικά. Στο μέλλον θα υπάρχουν ίδια ηλεκτρονικά για όλους και έτσι θα δοθεί η πιθανότητα στις ομάδες να επιλέγουν τον κινητήρα που θέλουν". 

 

Είναι προφανές ότι ο Ezpeleta θέλει να απαγκιστρωθεί ο θεσμός από τους μεγάλους κατασκευαστές και να εφαρμόσει ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό που ισχύει στην Formula 1, όπου οι ιδιώτες έχουν περισσότερες δυνατότητες με τους νέους κανονισμούς. Ο Ezpeleta αναφέρθηκε επίσης στην επόμενη χρονιά που θα υπάρχουν δύο τύποι μοτοσυκλετών στην MotoGP, οι πρωτότυπες που θα χρησιμοποιούν οι μεγάλοι κατασκευαστές και οι δορυφορικές ομάδες τους και μοτοσυκλέτες που θα έχουν κινητήρα παραγωγής και μεγαλύτερο τεπόζιτο καυσίμων (CRT Teams). Βεβαίως θα υπάρχει διαφορά και στον τύπο των ηλεκτρονικών συστημάτων που θα χρησιμοποιούν. 

Αυτό που δεν ξέρουμε είναι το πως θα αντιδράσουν οι κατασκευαστές σε αυτές τις προτάσεις και το πως θα στηριχτεί το Πρωτάθλημα χωρίς εργοστασιακή εμπλοκή αυτών. 

Επόμενο άρθρο »

Valencia Rossi: “Στο βρεγμένο είμαστε καλοί”

« Προηγούμενο άρθρο

Valencia Moto2 ΕΔ2: Πρώτος ο De Angelis

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα